De zomeruitverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van tot 25% korting op je nieuwe modulaire droombank in onze zomeruitverkoop.

Hoe houd ik mijn lederen bank goed te behouden?

Wie Pflege Ich Mein Ledersofa Richtig? - Livom

Een lederen bank is een nobel meubel dat in veel woonkamers te vinden is. Maar hoe houd je een lederen bank goed, zodat deze lang mooi blijft en je waarde behoudt? In dit artikel zul je erachter komen waarom de juiste zorg voor lederen banken zo belangrijk is en welke zorgmaatregelen worden aanbevolen voor de verschillende lederen banksoorten.

Waarom is de juiste zorg voor lederen banken belangrijk?

Regelmatige en zorgvuldige zorg voor uw lederen banken is niet alleen belangrijk voor zijn duurzaamheid en onderhoud, maar ook voor de optiek en het comfort. Door de juiste zorg beschermt u het leer tegen schade en slijtage, voorkomt dat de kleur vervaagt en houdt u de karakteristieke glans van het leer. Bovendien voelt een goed verzwakte lederen bank aangenamer op de huid en nodigt u uit om te blijven hangen.

Levensduur en het behoud van waarde

Met goede zorg verleng je de levensduur en de waardebehoud van je lederen banken. Krassen of scheuren in het leer kunnen worden vermeden en kleine schade kan worden gerepareerd door regelmatige zorg. Het leer zelf profiteert ook van zorg, omdat het kan worden beïnvloed door vocht- en vallei -winkels.

Vermijden van schade en slijtage

Door de juiste zorg te behouden, kunt u schade en slijtage aan het leer voorkomen. Regelmatige reiniging voorkomt een accumulatie van vuil en stof dat het leer kan wrijven. Scherpe of puntige objecten moeten ook worden vermeden om krassen of gaten in het leer te voorkomen.

Optica en comfort

Door uw bank Zijn karakteristieke uitstraling en de glans. Regelmatige zorg is ook aangenamer omdat het leer niet bros of bros wordt, wat het zitten ongemakkelijk kan maken.

Een ander belangrijk aspect van het onderhouden van lederen banken is de keuze van de juiste reinigingsmiddelen. Gebruik nooit agressieve of vervelende schoonmaakmiddelen omdat ze het leer kunnen beschadigen. In plaats daarvan moet u terugvallen op speciale lederen reinigingsmiddelen die het leer zachtjes schoonmaken en onderhouden.

Het type zorg hangt ook af van het type leer. Glad leer heeft een andere zorg nodig dan een gerauld leer of nubucle leer. Ontdek daarom van tevoren over de speciale zorgvereisten van uw lederen banken om deze optimaal te kunnen onderhouden.

Nog een tip: vermijd direct zonlicht naar de lederen bank, omdat dit het leer kan uitdrogen en het bros kan maken. Plaats de bank dus naar een plaats waar deze wordt beschermd tegen direct zonlicht.

Samenvattend kan worden gezegd dat regelmatig en zorgvuldig onderhoud van uw lederen banken essentieel is om te zorgen voor de levensduur, het behoud, de optiek en het comfort. Ontdek van tevoren over de speciale zorgvereisten van uw lederen banken en gebruik alleen geschikte reinigingsmiddelen om het leer zachtjes te onderhouden.

De verschillende soorten lederen bank en uw zorgbehoeften

Afhankelijk van het type leer, verschillen de zorgbehoeften. In het volgende presenteren we de verschillende lederen banksoorten en geven we tips over zorg:

Anilin leer

Anilin -leer is een onbehandeld, natuurlijk leer dat erg gevoelig is voor vocht en vet. Het staat bekend om zijn zachte en natuurlijke uitstraling. Anilin -leer is gemaakt van de beste grondstoffen en is daarom van zeer hoge kwaliteit. Het is echter ook het meest gevoelige leer en vereist speciale zorg. Bij het reinigen moet u ervoor zorgen dat u alleen geschikte reinigingsmiddelen gebruikt voor anilin leer en dat u het leer niet te nat maakt. Een regelmatige impregnering beschermt ook het leer en verlengt zijn levensduur.

Als u een lederen bank kiest gemaakt van anilin leer, moet u er rekening mee houden dat deze na verloop van tijd een patina zal ontwikkelen. Deze patina is een teken van de natuurlijke veroudering van het leer en geeft het een uniek karakter. Als je de patina niet leuk vindt, moet je afzien van een anilin lederen bank.

Semi-leider leer

Semi Leder is een gebruind leer dat bedekt was met een dunne pigmentlaag. Het leer is een beetje robuuster en beter bestand tegen vocht en vet dan een anilin leer. Het behoudt echter zijn natuurlijke uitstraling en zachtheid. U moet ook een zorg gebruiken die geschikt is voor dit type leer voor semi-geleiders.

Semi-leider leer is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren, omdat het beter bestand is tegen vlekken en vuil dan anilin leer. Het is echter nog steeds gevoeliger dan gepigmenteerd leer.

Gepigmenteerd leer

Gepigmenteerd leer is bedekt met een dikke laag verf die het leer beschermt en het zijn kleur geeft. Het leer is heel gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, omdat water en vocht het leer niet kunnen schaden. Gepigmenteerd leer is het meest resistent leer en is goed geschikt voor zwaar gebruikte gebieden zoals woonkamer of kantoren.

Als u op zoek bent naar een lederen bank die gemakkelijk te verzorgen en robuust is, is gepigmenteerd leer de beste keuze. Het is echter niet zo zacht en natuurlijk als Anilin-leer of semi-leider leer.

Nubucelleer

Nubucelleer is een geschuurd, fluweelachtig leer met kort haar. Het leer is bijzonder gevoelig voor vocht en vet en vereist speciale zorg. Regelmatige impregnatie en reiniging met een speciale lederen reiniger worden aanbevolen.

Nubucelleer heeft een natuurlijke uitstraling en is erg zacht en aangenaam onder controle. Het is echter gevoeliger dan gepigmenteerd leer en is niet geschikt voor zwaar gestresste gebieden. Als je een leren bank hebt gemaakt van nubucelleer, moet je regelmatig handhaven om je schoonheid en zachtheid te behouden.

Ontdek ons ​​assortiment modulaire banken gemaakt van nubucleder:

We hopen dat deze informatie u zal helpen uw lederen banken en zorg te kiezen. Een goed verzwakte lederen bank kan je vele jaren van vreugde geven en een oogstadder zijn in je woonkamer.

Basiszorgtips voor lederen banken

Een lederen bank is een tijdloos meubel dat in veel woonkamers te vinden is. Het geeft elke kamer elegantie en stijl. Zodat de lederen bank er al lang mooi uitziet en goed wordt verzet, is regelmatige schoonmaak en zorg essentieel.

Regelmatig schoonmaken

Ongeacht het type lederen bank, is regelmatige reiniging van de bank belangrijk om vuil en stof te verwijderen. U kunt hiervoor een zachte borstel of een stofzuiger gebruiken. Vermijd echter het gebruik van water en scherpe reinigingsmiddelen.

Het is raadzaam om de lederen bank minstens eenmaal per maand schoon te maken om het te bevrijden van stof en vuil. Zorg ervoor dat u de schoonmaakmiddelen en methoden in het type leer coördineert.

Bescherming tegen direct zonlicht

Plaats uw lederen bank niet rechtstreeks in de zon, omdat dit het leer kan bleken en beschadigen. Gebruik ook geen verwarming of sterke lichtbronnen om het leer te drogen, omdat dit kan uitdrogen en bros.

Als u de lederen bank op een zonnige plaats wilt opzetten, moet u deze bedekken met zonbescherming of gordijnen om deze te beschermen tegen direct zonlicht.

Scherpe voorwerpen vermijden

Objecten zoals klinknagels, knopen, ritsen of riemgespen kunnen het leer beschadigen. Vermijd daarom het verwijderen van deze objecten op uw lederen bank.

Als u kleding met dergelijke objecten draagt, moet u ervoor zorgen dat u niet rechtstreeks op de lederen bank zit om krassen en schade te voorkomen.

Omgaan met vlekken en vuil

Als uw lederen bank vies is, moet u zo snel mogelijk handelen. Duik de vlek met een vochtige, schone doek en wrijf de vlek niet. In het geval van koppig vuil moet u een reinigingsvloeistof gebruiken die geschikt is voor lederen bank.

Het is belangrijk dat u de reinigingsvloeistof op een onopvallende plaats testen voor gebruik om ervoor te zorgen dat het het leer niet beschadigt.

Als u niet zeker weet welke schoonmaakmiddelen geschikt zijn voor uw lederen bank, moet u contact opnemen met de fabrikant of een specialist.

Lederen sofa livom schoonmaken

Het juiste reiniging en onderhoud van lederen banken

Een lederen bank is niet alleen een meubel, maar ook een investering. Het geeft elke kamer een elegante en tijdloze sfeer. Zodat u lange tijd geniet van uw lederen bank, is de juiste reiniging en zorg essentieel.

Schoonmaakmiddelen en zorgproducten

Gebruik alleen producten die geschikt zijn voor het specifieke lederen banktype voor het reinigen en onderhouden van uw lederen banken. Lees meer in de bedrijfsinstructies of de fabrikant. Vermijd scherpe reinigingsmiddelen of agressieve chemicaliën die het leer kunnen beschadigen.

Er zijn verschillende soorten lederen banken, zoals anilin leer, getypte leer of semi-leiding. Elke soort vereist speciale reiniging en zorg. Anilin -leer is bijvoorbeeld erg gevoelig en mag alleen worden behandeld met speciale schoonmaak- en zorgproducten.

Gebruik van lederen schoner

U moet een speciale lederen reiniger gebruiken om lederen banken te reinigen. Breng het aan op het leer met een vochtige doek en rasp het zachtjes. Gebruik niet te veel water omdat dit het leer kan beschadigen. Dan moet het leer droog worden gewreven.

In het geval van koppige vlekken of vervuiling moet u profiteren van een professionele schoonmaakdienst om het leer niet te beschadigen.

Zorg met lederen balsem of leer van leerverzorging

Om het leer te onderhouden en te beschermen, moet u regelmatig lederen zorgproducten aanbrengen, zoals lederen balsem of leermelk voor leerverzorging. Deze producten doneren vocht aan het leer en voorkomen uitdrogen. Breng het zorgproduct dun aan op het leer en rasp het zachtjes. Dan moet je het leer droog drogen met een zachte doek.

Bij het kiezen van het zorgproduct moet u ervoor zorgen dat het geen schadelijke ingrediënten bevat die het leer kunnen beschadigen.

Impregnatie en bescherming

Impregneersprays beschermen het leer tegen water- en vetinjecties en voorkom het binnendringen van vuil en stof in het leer. Regelmatige impregnering wordt vooral aanbevolen voor gevoelige lederen banktypes zoals anilin leer of genubuceerd leer.

Zorg ervoor dat u de impregneringspray dun en gelijkmatig aan het leer aanbrengt. Gebruik niet te veel spray, omdat dit het leer kan plakken.

Met deze tips kunt u uw lederen bank onderhouden en er lang van genieten. Een goed georganiseerde lederen bank is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook een teken van waardering en zorg.

*We accepteren geen aansprakelijkheid voor de zorg voor uw banken

Klik hier voor onze lederen banken:


De zomeruitverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van tot 25% korting op je nieuwe modulaire droombank in onze zomeruitverkoop.