Veelgestelde vragen & antwoorden

Algemene informatie

Livom is in oktober 2020 opgericht door Tamara & Sandro. Wat begon als een kleine startup groeide al snel uit tot een internationale startup gespecialiseerd in modulaire banken.

Onze zitbanken worden in Europa geproduceerd door onze fabrikanten die gespecialiseerd zijn in zitbanken.

De banken zijn duurzaam om vele redenen. Omdat ze modulair zijn, kunnen ze volledig flexibel worden gebruikt. De banken kunnen naar wens worden uitgebreid of verkleind. Als afzonderlijke elementen stuk gaan, kunt u ze eenvoudig vervangen zonder dat u de hele bank hoeft te vervangen. De hoezen zijn afneembaar en wasbaar. Dit betekent dat individuele hoezen kunnen worden vervangen als dat nodig is, of dat de hele bank in een nieuwe kleur kan worden bekleed door gewoon de stoffen hoezen voor de hele bank aan te schaffen. 

Het is ook goed voor het milieu. De sofa wordt alleen gemaakt wanneer hij wordt besteld. Er is dus geen sprake van massaproductie en de meeste zitbanken worden geproduceerd met zonne-energie. Onze banken worden ook in Europa gemaakt, zodat we de transportroutes kort kunnen houden. Bovendien worden er voor elke bestelling twee bomen geplant met de hulp van de organisatie OneTreePlanted. 

We gebruiken alleen FSC-gecertificeerd hout en onze stoffen zijn OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd. Je kunt er dus zeker van zijn dat er geen verboden stoffen (kankerverwekkende kleurstoffen) of andere ongezonde materialen worden gebruikt.

Afhankelijk van het gebruik is de levensduur tussen de 7-15 jaar. Maar omdat alle elementen steeds opnieuw kunnen worden vervangen, gaat hij een leven lang mee. 😉

Onderhouds- en gebruiksinstructies

Dat hangt af van het soort vlek. Voor kleine vlekken kun je de vlek gemakkelijk verwijderen met een vochtige doek, een beetje afwasmiddel en ronddraaiende bewegingen. Anders kun je de hoes met de vlek gewoon in de wasmachine stoppen en er frisgewassen weer opzetten.

We raden aan de hoezen te wassen op 30 graden op een fijnwasprogramma.

Alle stoffen zijn geschikt voor huisdieren. De haren kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een pluisroller of een vochtige doek. Bovendien zijn de stoffen zo dicht geweven dat kattenklauwen de binnenkant er niet gemakkelijk uit kunnen krabben. En als er toch op één of twee plekken krassen komen, kun je gewoon één hoes vervangen en is de bank weer zo goed als nieuw. Bovendien zijn alle stoffen superpraktisch, want je kunt ze gewoon wassen als je schattige harige vriendjes er vlekken op maken.

De elementen worden eenvoudig bevestigd met klittenband. Deze houden elkaar perfect en zelfs rondspringende kinderen zullen de elementen niet uit elkaar laten glijden. 😉

1. Haal de hoezen van de bank (en sorteer ze eventueel op kleur).
2. vouw de klittenbandstrips terug zodat ze nergens vast komen te zitten
3. draai de hoes naar binnen
4. plaats de hoes in de trommel
5. Voeg wasmiddel toe*.
6. kies het fijnwasprogramma 30 °C, stel het centrifugetoerental in op minimaal, start en wacht...
7. Schud de hoezen uit en hang ze bij voorkeur op om in de frisse lucht te drogen.
8. Niet strijken - de bank meteen opnieuw bekleden en genieten.

We raden ook aan
- Draai de hoezen binnenstebuiten
- Gebruik een waszak

We raden de volgende wasmiddelen aan:

- Poederwasmiddel
- mild wasmiddel
- Vloeibaar wasmiddel
- Wasstrips

We raden je af om wasverzachter en bleekmiddel te gebruiken, zodat je hoes niet aan kwaliteit verliest.

Om vlekken en krassen op de vloer te voorkomen, raden we aan een beschermende vilt op de poten te leggen. Je kunt dit bij elke doe-het-zelfzaak kopen. Na verloop van tijd en door gebruik slijt het vilt en moet het worden vervangen.

Onze sofa's met houten poten zijn al voorzien van beschermvilt.

Bestelinformatie

Je hebt de mogelijkheid om onze uitgebreide collectie stofstalen direct ter plaatse te bekijken en mee te nemen. Als alternatief bieden wij u de mogelijkheid om via onze website gratis stofstalen te bestellen en deze direct bij u thuis te laten bezorgen.

Natuurlijk, u kunt losse hoezen nabestellen of de hele bank een nieuwe kleur geven.

Velare is de robuustere stof. Deze stof wordt vaak gebruikt in de horeca omdat hij extreem slijtvast is. 

Mollia daarentegen is een zachtere stof en heeft diagonale structuren en een lichte glans. Dit brengt de kleur op de bank tot leven en geeft hem een zeer elegante uitstraling. 

Katoen is 100% natuurlijk, maar katoen leeft. Dit betekent dat het kreukt en zelfs na het wassen kan de kleur na verloop van tijd vervagen of kan het materiaal mogelijk kromtrekken.

Klittenband wordt altijd meegeleverd. Maar als je er meer nodig hebt, kun je ze altijd gratis bij ons nabestellen.

U kunt elke sofa zonder extra kosten in de kleur van uw keuze laten maken. Schrijf dit gewoon in de bestelbon en de sofa wordt in deze kleur geproduceerd. Houd er wel rekening mee dat gepersonaliseerde sofa's niet kunnen worden geretourneerd.

Alle afmetingen van de zitbanken vindt u op onze homepage bij de betreffende zitbank onder specificaties. U vindt er ook instructies over hoe u de banken kunt herschikken.

Nee, deze zijn ook afneembaar. (Zie video op de website)

Als de bank te klein is, kun je hem uitbreiden met elk gewenst element. Ook als u extra elementen wilt bestellen, kunt u ons gewoon een e-mail sturen met de gewenste elementen en welke stof en kleur u wilt. Wij maken dan een persoonlijke bestellink voor u aan, zodat u uw bank online kunt bestellen.

Leveringsinformatie

Vanwege de zomerperiode bedraagt de levertijd 6-11 weken, afhankelijk van het product. Ongeveer een week voor de levering krijg je een telefoontje van onze expediteur. Als de datum je niet uitkomt, kun je gewoon een nieuwe datum met hem afspreken. Deze datum kan echter 2-3 weken later zijn.

Omwille van het milieu is het niet mogelijk om een voorkeursdatum op te geven, maar we proberen hier altijd zoveel mogelijk rekening mee te houden.

De leverings- en montagekosten zijn volledig gratis. Houd er wel rekening mee dat de weg begaanbaar moet zijn.

Als u uw oude bank wilt laten afvoeren, kunt u dit eenvoudig reserveren in het bestelproces tegen een meerprijs van 120 euro.

We kunnen de sofa maximaal 3 maanden bewaren vanaf de besteldatum tot de levering. Daarna moeten we het leveren.

Andere vragen

De garantie is 2 jaar.

Ja, we gebruiken geen dierlijke producten bij de productie van onze producten.

Vraag niet beantwoord? Neem rechtstreeks contact met ons op...

per telefoon...

Ma.-vr. 8.00-12.00 + 13.30-17.00
Zat. 8.00 - 16.30 uur (behalve feestdagen)
+49 211 869 43715

Nu bellen

of per e-mail...

Uw vraag is nog niet beantwoord?
Schrijf ons en we nemen zo snel mogelijk contact met je op:
de@livom.com

Stuur e-mail