Waarom Livom?

We geven samen vorm aan de toekomst.

#WeCare

Onze producten
Modulair. Zodat het echt altijd past.

Alle Livom zitbanken zijn modulair. Dat betekent dat je ze naar wens kunt indelen en uitbreiden. Of je nu verhuist of verbouwt, je bank stelt geen grenzen!

Gekozen assortiment
Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Livom biedt bewust alleen meubels aan waar we zelf volledig van overtuigd zijn en die voldoen aan onze criteria voor eerlijkheid, duurzaamheid en kwaliteit. We beperken ons tot een geselecteerd assortiment en produceren alleen zoveel als er vraag naar is. Deze aanpak betekent dat de productie gekenmerkt wordt door meer aandacht voor detail en zorg. Livom kwaliteit betekent functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek.

1 bestelling = 2 nieuwe bomen

Voor elke bestelling worden 2 nieuwe bomen geplant om onze bossen op lange termijn in stand te houden.

Denk globaal, handel lokaal.

Mensen doen het elke dag. Ze kopen dingen zonder na te denken over de herkomst of productie van de producten. Of het nu gaat om voedsel, kleding of meubels, we hebben vaak geen idee onder welke omstandigheden dingen worden geproduceerd, in welke mate ze het milieu vervuilen of welke verborgen schadelijke stoffen een product bevat.

We bestellen goedkope gadgets uit China, kopen tomaten uit Spanje of rundvlees uit Argentinië en laten ons verleiden tot het kopen van merkkleding die onder de slechtste omstandigheden is geproduceerd in Cambodja of India.

Daar willen we verandering in brengen. Wij bij Livom weten het: Het goede is zo dichtbij. De wereld is het waard om voor te vechten. We beseffen dat we de wereld niet kunnen redden of ieders koopgedrag kunnen veranderen. Maar we kunnen wel een stap in de goede richting zetten en je dichter bij de schoonheid en exclusiviteit van lokale materialen brengen. Daarom geeft Livom de voorkeur aan eik, beuk, spar of lariks in plaats van tropische houtsoorten.

Speciaalzaken, doe-het-zelfzaken en meubelzaken bieden tegenwoordig een enorme keuze aan tropische houtsoorten met een duurzaamheidslabel. De duurzame winning van tropisch hout is echter een uitvinding. Om meubels van tropisch hout te produceren, moet niet alleen het tropisch regenwoud op grote schaal worden gekapt, maar moeten ook lange transportroutes worden aanvaard.

Met Europese materialen en houtsoorten kunnen we onze transportroutes zo kort mogelijk houden. We werken samen met timmerlieden en geselecteerde meubelfabrikanten in Europa. We vinden het belangrijk om een actieve bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu en het klimaat en om de productie en verwerking van het afgewerkte meubelstuk zo transparant mogelijk te maken.

Ontdek ons duurzame assortiment

Geef samen met ons vorm aan de toekomst.