De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.

Vintage: industriële stijl, Shabby Chic, Mid-Century & Classic Vintage

Vintage: Industrial Style, Shabby Chic, Mid-Century & klassisches Vintage

Ben je dol op de charme van het verleden? Dan zul je dol zijn op de vintage stijl! In dit artikel zullen we de verschillende vintage stijlen van dichterbij bekijken, waaronder de industriële stijl, Shabby Chic, Mid-Century en Classic Vintage. Laten we jezelf onderdompelen en kijken wat deze stijl maakt en hoe je deze in je huis kunt integreren.

Wat is vintage stijl?

Vintage stijl verwijst naar meubels, accessoires en decoraties die de charme van vroegere tijden vastleggen. Het gaat over de waardering van antiek, retro -ontwerpen en handgemaakte stukken. De vintage stijl is tijdloos en geeft elke kamer een unieke sfeer.

Maar hoe is de vintage stijl echt begonnen? Hiervoor kijken we naar het verhaal.

De geschiedenis van de vintage stijl

De vintage stijl had zijn wortels in de jaren 1920 tot 1970. In deze periodes zijn veel unieke meubels en ontwerpstukken gemaakt die vandaag nog steeds in trek zijn. De vintage stijl is een eerbetoon aan het vakmanschap van verleden tijd en bewaart de schoonheid van deze stukken.

Nu we de geschiedenis van de vintage -stijl kennen, vragen we ons af waarom deze stijl zo populair is.

Waarom is vintage stijl zo populair?

De vintage stijl is om verschillende redenen erg populair. Eerst straalt hij een zekere nostalgie en romantiek uit. De stukken vertellen verhalen en brengen een warme, huiselijke sfeer in elke kamer. Ten tweede zijn vintage meubels en decoraties vaak uniek. U vindt ze niet in elke meubelwinkel en u kunt uw huis een persoonlijk tintje geven. En ten slotte is de vintage stijl ook duurzaam. In plaats van nieuwe meubels te kopen, kunt u oude schatten hergebruiken en zo het milieu beschermen.

Nu we de vintage -stijl in het algemeen hebben begrepen, laten we de verschillende vintage stijlen die de afgelopen jaren bijzonder populair zijn geworden, nader bekijken.

De Shabby Chic is een bijzonder populaire vintage stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door zijn romantische en vrouwelijke esthetiek. Meubels en accessoires in armoedige chic-stijl hebben vaak een versleten en verweerde look die je een charmant en uitnodigend karakter geeft. Pastelkleuren zoals roze, mintgroen en lichtblauw domineren in deze stijl en zorgen voor een delicate en speelse sfeer.

Een andere populaire vintage -stijl is de industriële stijl. Geïnspireerd door oude fabrieken en magazijnen, wordt deze stijl gekenmerkt door rauwe en rustieke esthetiek. Metaal, hout en ruwe oppervlakken zijn typerend voor de industriële stijl. Meubels en decoraties in deze stijl geven een kamer een moderne maar nostalgische charme.

Naast de Shabby Chic en de industriële stijl zijn er veel andere vintage stijlen, zoals de Boho-stijl, de stijl uit het midden van de eeuw en retro-stijl. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen charme en zijn eigen verhaal.

De vintage -stijl is niet alleen een bevlieging, maar een tijdloze en veelzijdige stijl die steeds opnieuw kan worden geïnterpreteerd. Ongeacht of u een liefhebber van antiek bent of gewoon de charme van vorige tijden naar uw huis wilt brengen, de vintage stijl biedt een oneindig aantal mogelijkheden om uw eigen stijl uit te drukken.

Vind de juiste bank voor uw vintage woonkamer:

Industriële stijl: een vintage trend

De industriële stijl is de afgelopen jaren een populaire vintage trend geworden. Maar wat maakt deze stijl?

De industriële stijl wordt gekenmerkt door ruwe materialen, onpaste bakstenen wanden en metalen accenten. Fabrieks- en workshopinspiraties vormen deze stijl en geven het een unieke charme. Industriële stukken meubels zoals fabrieksplanken, metalen tafels en vintage geïnspireerde lampen zijn vooral populair in deze stijl.

Hier is een voorbeeld met onze Modulaire bank Harvey in leer

De industriële stijl heeft zijn wortels in de 19e -eeuwse industriële revolutie. In die tijd werden fabrieken en workshops belangrijke centra voor productie en vooruitgang. Mensen begonnen de esthetiek van deze industriële omgevingen te waarderen en begonnen ze te integreren in hun leefruimte.

Om de industriële stijl in uw huis te integreren, kunt u werken met een neutraal kleurenpalet gedomineerd door grijze en zwarte tinten. Zorg ervoor dat u grondstoffen zoals hout en metaal gebruikt en vertrouw op accenten zoals fabriekslampen of oude gereedschapsboxen als decoratieve elementen. Oude machines of industriële apparaten kunnen ook dienen als een interessante oogcatcher.

De industriële stijl combineert rustieke en moderne elementen en geeft uw huis een coole en unieke sfeer.

Als u de industriële stijl in uw huis implementeert, kunt u ook profiteren van de functionele aspecten van deze stijl. Industriële meubels zijn vaak robuust en duurzaam, waardoor het een praktische keuze is voor het dagelijks leven. Ze bieden ook veel opslagruimte, zodat u uw objecten goed en georganiseerd kunt houden.

Een ander voordeel van de industriële stijl is de veelzijdigheid. Het past goed bij verschillende meubels, zoals het Scandinavische of de minimalistische stijl. Met de combinatie van industriële en moderne elementen kunt u een unieke en individuele sfeer creëren.

De industriële stijl is niet alleen populair in woonkamers, maar ook in restaurants, cafés en kantoren. Het geeft deze kamers een trendy en stedelijke sfeer die een indruk achterlaat op bezoekers en klanten.

Shabby Chic: Vintage met een romantische aanraking

Shabby Chic is een vintage stijl die wordt gekenmerkt door een romantische en speelse look.

De Shabby Chic -stijl is ontstaan ​​in Groot -Brittannië en werd populair in de jaren tachtig. Het combineert vintage elementen met een vleugje romantiek en geeft de kamer een versleten en charmante uitstraling. Tedere pastelkleuren, bloemenpatronen en romantische accessoires zijn typerend voor deze stijl.

Wat is Shabby Chic?

Shabby Chic combineert vintage elementen met een vleugje romantiek. Het gaat erom de kamer een versleten en charmante uitstraling te geven. Delicate pastelkleuren, bloemenpatronen en romantische accessoires zijn typerend voor deze stijl.

De armoedige chique stijl is geïnspireerd door de esthetiek van oude landhuizen en boerderijen. Het idee erachter is om meubels en accessoires te gebruiken die de indruk wekken dat ze een verhaal te vertellen hebben. De versleten uiterlijk wordt bewust gegenereerd om de kamer een gezellige en nostalgische sfeer te geven.

Tips voor het ontwerpen van een armoedig chique interieur

Om een ​​armoedige chique look te bereiken, kunt u vertrouwen op meubels met een versleten patina. Wit geschilderde houten meubels, delicate gordijnen en gezellig textiel zorgen voor de charmante sfeer van deze stijl. Voltooi de look met vintage accessoires zoals oude fotolijsten of oud porselein. Een armoedig chic interieur straalt een romantische en uitnodigende sfeer uit.

Bij het kiezen van de kleuren voor een armoedig chique interieur zijn delicate pastelkleuren zoals roze, lichtblauw en mintgroen bijzonder populair. Deze tinten geven de kamer een zachte en vrouwelijke noot. Combineer ze met witte meubels en accessoires om de romantische look te onderstrepen.

Een ander belangrijk element van de armoedige chique stijl zijn bloemrijke patronen. Bloempatronen kunnen worden gebruikt op gordijnen, kussenslopen of behang om de kamer een speelse en romantische aanraking te geven. Het is het beste om delicate en subtiele bloempatronen te kiezen om de look niet te overbelasten.

Om de armoedige chique stijl te voltooien, kunt u de kamer versieren met romantische accessoires. Oude fotolijsten met gedecoreerde details, oude porseleinen figuren en vintage kandelaars zijn slechts enkele voorbeelden van geschikte accessoires. Deze kleine details geven de kamer persoonlijkheid en vertellen een verhaal.

Een armoedig chic interieur straalt een romantische en uitnodigende sfeer uit. Het is een stijl die tot zijn recht komt in zowel kleine appartementen als in grote huizen. Met een paar eenvoudige tips en de juiste selectie van meubels en accessoires, kunt u eenvoudig een charmante shabby chic look in uw huis maken.

Midden-eeuw: vintage vanaf het midden van de eeuw

Midden-eeuw is een vintage stijl die zich richt op de ontwerpen en meubels van het midden van de 20e eeuw.

De stijl uit het midden van de eeuw is ontstaan ​​in de jaren na de Tweede Wereldoorlog toen de wereld langzaam herstelde van de gruwelen van oorlog. Tijdens deze tijd van vertrek en economische groei kwamen er nieuwe ontwerpconcepten naar voren die de moderniteit zouden moeten vormen.

Kenmerken van de stijl uit het midden van de eeuw

De stijl uit het midden van de eeuw wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen, organische vormen en functioneel ontwerp. Stukken meubels gemaakt van teak, stijlvolle oorkampagne en geometrische patronen vormen deze stijl. De ontwerpen van deze stijl waren baanbrekend voor de moderne faciliteit en hebben tot op de dag van vandaag niets van hun elegantie verloren.

De keuze van het materiaal, vooral teak, was typerend voor de stijl uit het midden van de eeuw. Teak is een robuust en duurzaam materiaal dat ideaal is voor meubels. De warme kleur van het hout geeft het meubilair een natuurlijke schoonheid en creëert een gezellige sfeer.

Hoe de stijl uit het midden van de ceremy te implementeren in de moderne faciliteit

Om de stijl uit het midden van de eeuw in de moderne faciliteit te implementeren, kunt u vertrouwen op meubels in een retro-look die doen denken aan de ontwerpen van de jaren 50 en 60. Voltooi de look met geometrische patronen in tapijten of Kussen En plaats op kleuren zoals oranje, geel en bruin. Een interieur uit het midden van de eeuw is tijdloos en geeft elke kamer een elegante sfeer.

Een ander kenmerkend kenmerk van de stijl uit het midden van de eeuw is stijlvolle oorstam van het oor. Deze fauteuils zijn niet alleen comfortabel, maar ook een echte oogvergunning in elke kamer. Uw organische vormen en duidelijke lijnen geven u tijdloze elegantie.

Om de stijl uit het midden van de eeuw nog authentieker te implementeren, kunt u ook vertrouwen op accessoires in retro-stijl. U kunt bijvoorbeeld een vintage lamp instellen of een wandklok in retro -ontwerp bevestigen. Deze kleine details geven je kamer een vleugje nostalgie en maken het een echte oogstadder.

Classic Vintage: Timeless Elegance

Klassieke vintage staat voor tijdloze elegantie en een verbinding met eerdere tijdvakken.

De klassieke vintage -stijl heeft een lange geschiedenis en is een populaire meubelstijl voor veel mensen over de hele wereld. Hij belichaamt de schoonheid van vroegere tijdperken en brengt een tijdloze elegantie voor elk huis.

De term "vintage" verwijst naar objecten die minstens 20 jaar oud zijn en een bepaalde nostalgische charme hebben. Klassieke vintage daarentegen gaat nog een stap verder en verwijst naar meubels en accessoires uit eerdere tijdvakken zoals het Victoriaanse tijdperk of Art Deco.

Wat betekent klassieke vintage?

Klassieke vintage verwijst naar meubels en accessoires uit eerdere tijdvakken zoals het Victoriaanse tijdperk of Art Deco. Dit zijn tijdloze stukken die ook in de moderne faciliteit kunnen worden gebruikt.

Een klassiek vintage meubilair is meer dan alleen een object. Het vertelt een verhaal en brengt een unieke sfeer in elke kamer. Elk detail, elk snijwerk en elk stuk stof werd zorgvuldig geselecteerd en handgemaakt om een ​​kunstwerk te creëren dat de tijd overleeft.

De klassieke vintage -stijl is ook een eerbetoon aan het vakmanschap van vorige generaties. Het meubilair is vaak gemaakt van materialen van hoge kwaliteit zoals massief hout en worden gekenmerkt door uitgebreide gravures en decoraties. Ze stralen een tijdloze elegantie uit die vaak verloren gaat in de moderne massaproductie.

Hoe de klassieke vintage -stijl in het interieur te gebruiken

Om de klassieke vintage -stijl in het interieur te gebruiken, kunt u vertrouwen op antiek en vintage meubels. Houten meubels met gravures, zware gordijnen en nobele stoffen geven uw huis een elegante sfeer.

Een klassieke vintage kast kan bijvoorbeeld dienen als een blikvanger in uw woonkamer. De artistieke gravures en de warme houten kleur geven de kamer een gezellige en uitnodigende sfeer.

Combineer de kast met één moderne bank en een eigentijds Tapijtom een ​​opwindend contrast te creëren. Om de juiste bank voor uw woonkamer te vinden, raden we u een bezoek aan Livom Showroom.

Een ander element van de klassieke vintage -stijl zijn accessoires zoals oude horloges, porseleinen figuren of handgemaakte tapijten. Deze kleine details geven uw huis een persoonlijke touch en vertellen verhalen over vroegere tijden.

Klassiek vintage voegt een tijdloze en luxueuze notitie toe aan uw huis. Het is een stijl die nooit uit de mode komt en altijd een vleugje elegantie brengt. Ongeacht of u een enkele vintage meubels of een complete meubels kiest in de klassieke vintage -stijl, u zult zeker een unieke en aantrekkelijke ruimte creëren.

Samenvatting: Vintage stijlen en hoe ze te combineren

Er is verschillende vintage stijlen die allemaal hun eigen charme hebben. Je kunt ze ook combineren om een ​​individuele look te creëren.

De verscheidenheid aan vintage stijlen

Vintage stijlen bieden een oneindig aantal manieren om uw ruimte te ontwerpen. Van de ruwe esthetiek van de industriële stijl tot de romantische charme van de armoedige chic tot de tijdloze elegantie van klassieke vintage - elke stijl heeft zijn eigen charme en geeft je huis een unieke sfeer.

De industriële stijl wordt gekenmerkt door zijn rauwe en echte esthetiek. Met elementen zoals metaal, hout en ruwe oppervlakken creëert deze stijl een industriële sfeer die doet denken aan oude fabrieken. U kunt bijvoorbeeld oude werkbanken gebruiken als eettafels of roestige metalen planken gebruiken voor opslag.

De Shabby Chic -stijl daarentegen wordt gekenmerkt door romantische elegantie. Met delicate pastelkleuren, sierlijke meubels en vintage accessoires creëert u een gezellige en vrouwelijke sfeer. Je kunt oude ladekasten gebruiken met uitgebreide decoraties of oude spiegels ophangen met een gewreven verf.

De klassieke vintage -stijl is tijdloos en elegant. Met meubels van hoge kwaliteit, nobele stoffen en oude accessoires kunt u uw huis een vleugje nostalgie geven. Je kunt bijvoorbeeld een oude kroonluchter ophalen in de woonkamer of een oude secretaris als bureau gebruiken.

Tips voor het combineren van verschillende vintage stijlen in één kamer

Als u verschillende vintage stijlen wilt combineren, is het belangrijk om een ​​evenwicht te vinden. Zorg ervoor dat de verschillende stijlen harmonieus werken en elkaar niet overlappen. U kunt bijvoorbeeld industriële accenten integreren in een armoedig chique interieur of meubels uit het midden van de eeuw combineren met klassieke vintage stukken. Experimenteer en vind je eigen stijl!

Het is ook belangrijk om aandacht te schenken aan het kleurenpalet. Selecteer kleuren die goed harmoniseren en de gewenste vintage look versterken. U kunt bijvoorbeeld neutrale kleuren gebruiken zoals beige, grijs of wit als basis en vervolgens werken met individuele kleuraccenten. Een combinatie van verschillende vintage patronen en texturen kan ook interessant zijn.

Onthoud ook dat accessoires een belangrijke rol spelen. Vintage kussens, oude boeken, nostalgische foto's en vintage gerechten zijn slechts enkele voorbeelden van accessoires die de gewenste look kunnen onderstrepen. Zorg ervoor dat ze goed passen bij het algemene concept en overbelast de kamer niet.

Met vintage stijlen kunt u uw huis een individuele en charmante uitstraling geven. Ongeacht of u de ruwe charme van de industriële stijl verkiest of van de romantische sfeer van Shabby Chic houdt - de vintage stijl biedt veel manieren om uw kamer uniek te maken. Verlies jezelf in het verleden en geniet van de tijdloze schoonheid van vroegere tijden.


De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.