De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.

Duurzame bank: waar moet u op letten

Nachhaltiges Sofa: Auf was solltest du achten - Livom

Misschien is het niet het eerste waar u aan denkt bij het kopen van een bank: maar zelfs met meubels is de kwestie van duurzaamheid belangrijker geworden. En niet ten onrechte: omdat niet alleen voor onszelf, maar ook voor het milieu, belangrijk is om bewust en verantwoord te consumeren. Een duurzame bank is niet alleen goed voor uw geweten, maar beschermt ook uw gezondheid en geeft u jarenlang vreugde.

Maar waar moet je op letten bij het kopen van een duurzame bank? Wat onderscheidt echte duurzaamheid van louter "greenwashing"? In deze gids willen we u laten zien waar u op moet letten bij het kopen van een duurzame bank en waarom Livom -banken de juiste keuze kunnen zijn.


Livom is een jonge meubelfabrikant die werkt voor duurzaamheid en verantwoorde consumptie. Het doel is om meer over de oorsprong en productie van producten over te brengen, zodat ze bewust voor lokale materialen kiezen. In tegenstelling tot veel andere meubelfabrikanten, vertrouwt Livom op Europese bossen zoals eiken, beuk, sparren of lariks. Het anders vaak gebruikte tropische bossen worden vaak geproduceerd onder slechte omstandigheden in verre landen en belasten het milieu op lange transportroutes.

Livom werkt nauw samen met geselecteerde meubelfabrikanten in Europa om de transportroutes zo kort mogelijk te houden en om een ​​actieve bijdrage te leveren aan milieu- en klimaatbescherming. Het bedrijf wil de productie en verwerking van meubels zo transparant mogelijk maken en dus bijdragen aan een sociale verandering in verantwoordelijk consumentengedrag.

Duurzaamheid bij de productie van meubels

Het idee van duurzaamheid bij de productie van meubels is niet nieuw, maar is de afgelopen jaren belangrijk geworden. Duurzaamheid betekent dat de middelen die worden gebruikt voor de productie van meubels zo efficiënt mogelijk worden gebruikt om negatieve effecten op het milieu en de samenleving te minimaliseren.

Een aspect van de productie van duurzame meubels is het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. Duurzame bosbouw beschermt de natuurlijke habitats van dieren en planten en compenseert tegelijkertijd houtconsumptie door regelmatige herbebossing. Andere subgebieden van duurzame meubelproductie zijn het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals recyclingplastic en metalen, evenals het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen, zowel in de productie als bij het transport van meubels.

De productie van duurzame meubels betekent nog meer: ​​meubelfabrikanten moeten ook recht doen aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit betekent dat de bedrijven ervoor zorgen dat de bij de productie betrokken werknemers consistent eerlijke lonen en goede werkomstandigheden krijgen.

Duurzame productie

Waarschijnlijk is het beslissende criterium bij het kiezen van een duurzame bank de manier van productie. Zorg er daarom voor dat het meubelstuk is gemaakt onder de meest milieuvriendelijke omstandigheden. Dit vereist onder andere regionale productieketens, naleving van hoge technische normen, evenals de verzaking van een groot deel van de chemicaliën die worden gebruikt in de klassieke meubelproductie.

Livom banken worden niet alleen geproduceerd in Europa, wat betekent dat de transportroutes bijzonder kort zijn en de CO2 -productiesemissies massaal worden verminderd; De LIVOM -productiefaciliteiten zijn ook 100% geëxploiteerd met zonne -energie. Bovendien heeft Livom zich ertoe verbonden om chemisch gebruik in de meubelproductie vele jaren geleden te verminderen.

Gebruik van duurzame materialen
Een ander belangrijk criterium in de zoektocht naar een duurzame bank is het gebruik van duurzame materialen. Deze materialen omvatten bijvoorbeeld hout, dat afkomstig is van verantwoordelijke bronnen en daarom met name weinig verontreinigende stoffen bevat.



Livom-banken zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, dat afkomstig is van zorgvuldig geselecteerde bosbedrijven die bijdragen aan duurzaam bosbeheer. Livom bewaart ook de Öko-Tex Standard 100 bij de productie van de vergoeding, die garandeert dat de covers vrij zijn van verontreinigende stoffen en dus ook voor allergiepatiënten.

Levensduur en repareerbaarheid

Zodat u en de omgeving lange tijd van uw bank genieten, moet deze zo lang mogelijk meegaan. Elke schade die kan optreden, moet ook gemakkelijk te repareren zijn.

De levensduur van een bank wordt beïnvloed door talloze factoren. Een daarvan is de kwaliteit van de gebruikte materialen. Materialen van hoge kwaliteit zoals stabiel hout of harde deksels helpen ervoor te zorgen dat een meubelstuk tientallen jaren zijn kwaliteitsniveau ontvangt -zowel in optische als in functionele termen. Posmopold speelt ook een cruciale rol: banken met verwijderbare referenties die in de wasmachine kunnen worden gewassen, kunnen hygiënisch schoon worden gehouden en langer in een nette staat blijven.

Livom -banken zijn bijzonder duurzaam omdat ze zijn gemaakt van materialen van hoge kwaliteit en zorgvuldig worden verwerkt. Ze hebben afneembare deksels die in de wasmachine kunnen worden gewassen en zijn daarom bijzonder eenvoudig te onderhouden. Livom biedt ook de mogelijkheid om individuele covers of modules te vervangen in plaats van de hele bank te vervangen. U kunt dus altijd uw bank repareren in plaats van een nieuwe te kopen wanneer de eerste schade.

Modulariteit als een duurzaamheidsfactor

Om een ​​hoge mate van levensduur te garanderen, zijn duurzame banken meestal ook modulair. Modulariteit betekent dat het meubelstuk bestaat uit individuele onderdelen die onafhankelijk van elkaar kunnen worden vervangen. Dit biedt verschillende voordelen die bijzonder interessant zijn voor duurzaamheidsbewuste kopers.

Een beslissend voordeel van modulariteit is dat u de bank op elk gewenst moment aan uw behoeften kunt aanpassen. U kunt ze bijvoorbeeld uitbreiden om meer ruimte te hebben of te veranderen om het beter in uw woonkamer te integreren. Bovendien hoeft de hele bank niet te worden vervangen in geval van schade of slijtage; Het is voldoende om de getroffen module uit te wisselen. Dit bespaart niet alleen geld, maar vermindert ook afval en dus de impact van het milieu.

Livom -banken zijn altijd als een bijzonder modulair beschouwd. Ze bieden kopers verschillende manieren om hun bank individueel aan te passen om ze altijd op elkaar af te stemmen op hun eigen behoeften. U hoeft dus uw bank niet te verkopen of zelfs te verwijderen voordat u zich verplaatst, maar kunt ze perfect in uw nieuwe huis passen.

Makkelijk in onderhoud

Een ander belangrijk criterium bij het kiezen van een bank is de gemakkelijke zorg. Hoe gemakkelijker een bank te handhaven, hoe minder vaak deze moet worden schoongemaakt en hoe minder tekenen van slijtage zich voordoen. Een factor die de zorg van een bank beïnvloedt, zijn de gebruikte materialen. Easy -fare stoffen zoals synthetisch leer of microvezel kunnen eenvoudig worden weggevaagd met een vochtige doek en zijn bijzonder moeilijk -bijhouden. Verwijderbare covers dragen ook bij aan de zorg voor een bank, omdat deze gemakkelijk in de wasmachine kunnen worden gewassen. Dus u kunt uw bank hygiënisch schoon houden en deze blijft lange tijd in een putgehouden staat.

Livom -banken zijn bijzonder gemakkelijk om voor te zorgen, omdat ze zijn gemaakt van materialen van hoge kwaliteit en verwijderbare hoes hebben die op 30 graden in de wasmachine kunnen worden gewassen. In tegenstelling tot veel andere banken zijn ze daarom gemakkelijk te reinigen en blijven ze tientallen jaren in een visueel onberispelijke toestand.

Duurzame toewijding

Duurzame toewijding van de fabrikant buiten de conversie van de productieprocessen is ook van cruciaal belang. Livom plant twee bomen voor elke verkochte bank om een ​​extra bijdrage te leveren aan klimaatbescherming. Deze verplichting helpt om de CO2 -emissies verder te verminderen en de bosbouillon te behouden.

Samenvatting

Als u op zoek bent naar een duurzame bank, moet u aandacht besteden aan tal van verschillende criteria. Duurzaamheid van productie, het gebruikte type materialen en de duurzaamheid en reparatie van het meubelstuk zijn bijzonder belangrijk. De aspecten van modulariteit en zorg spelen ook een belangrijke rol.

Als een duurzame meubelfabrikant vervult Livom al deze criminelen van de grond. Livom -banken zijn daarom de perfecte keuze voor iedereen die speciale nadruk legt op duurzaamheid en milieubescherming. Het meubilair wordt geproduceerd in Europa en exclusief met hernieuwbare energiebronnen; Het gebruikte hout komt van verantwoordelijke bosbedrijven en de referenties komen overeen met de hoogste milieunormen. Livom -banken zijn ook bijzonder duurzaam en gemakkelijk te repareren.

We hopen dat deze gids u kan helpen een duurzame bank te vinden. Misschien kiest u eigenlijk een Livom -bank: hiermee geniet u er niet alleen van, maar levert u ook een belangrijke bijdrage aan de bescherming van de omgeving.

Checklist Duurzame meubels

Als samenvatting, een checklist die u kunt gebruiken voor het zoeken naar een duurzame bank:

  1. Informeer naar de productieomstandigheden en de gebruikte materialen. Zorg ervoor dat de bank onder de meest milieuvriendelijke omstandigheden is vervaardigd en dat de fabrikant regionale productieketens heeft.
  2. Controleer of de bank afkomstig is van een fabrikant die hoge technische normen in de productie onderhoudt en zo min mogelijk chemicaliën gebruikt.
  3. Kies een bank met duurzame materialen, zoals eiken, beuken of sparren, in plaats van in plaats van tropisch hout. De laatste worden vaak geproduceerd onder slechte omstandigheden in verre landen en spannen het milieu op lange transportroutes.
  4. Besteed aandacht aan certificaten, zoals de FSC SEAL.
  5. Zorg ervoor dat de bank zo duurzaam en gemakkelijk mogelijk kan worden gerepareerd. In het ideale geval koopt u een modulair meubelstuk. Dit beschermt middelen en helpt afval te verminderen.
  6. Informeer naar de fabrikant en controleer of hij transparante informatie biedt over zijn productieomstandigheden en materialen. Een bedrijf dat openlijk met zijn praktijken behandelt, handhaaft vaak ook hogere normen.
  7. Kies een bank die bij uw levensstijl en uw behoeften past. Een duurzame bank die u niet gebruikt, is geen duurzame bank.
  8. Gebruik de mogelijkheid om uw beslissing voor duurzaam meubels te delen en anderen te inspireren om duurzaam te consumeren. Elke beslissing telt en kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

FAQ

Wat betekent duurzaamheid in banken?

Duurzaamheid in banken wordt voornamelijk gedefinieerd door productie en het type gebruikte materialen. De productieketens moeten zo regionaal mogelijk zijn ontworpen en de individuele productiefaciliteiten houden zich aan hoge technische normen. Bovendien moeten er bij de productie zo weinig chemicaliën worden gebruikt. In tegenstelling tot conventionele banken, bestaat een duurzaam meubelstuk uit duurzame materialen zoals eiken, beuken, sparren of lariks.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een duurzame bank koop?

Een belangrijke factor bij het kopen van een duurzame bank is de transparantie van de fabrikant. Informeer daarom naar de productieomstandigheden en de materialen die zijn gebruikt bij de productie van de bank. Het raadplegen van milieunormen en certificaten, zoals de FSC (Forest Stewardship Council), kan ook een indicatie zijn van een duurzame productiemodus.

Waarom zijn Livom -banken bijzonder duurzaam?

Livom is een jonge Zwitserse meubelfabrikant die werkt voor duurzaamheid en verantwoorde consumptie. De banken worden uitsluitend in Europa geproduceerd, waardoor de transportroutes kort worden en de CO2 -emissies laag zijn. Bovendien wordt 100% van de productiefaciliteiten voor Livom beheerd met zonne -energie en heeft het bedrijf zich ertoe verbonden chemicaliën bij de productie van meubels te verminderen. De Livom -banken bestaan ​​uit duurzame materialen en zijn uitgerust met gemakkelijke zorghoezen.


De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.