De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.

Verwijder onaangename geuren van de bank: dit is hoe het werkt

Unangenehme Gerüche aus dem Sofa entfernen: So geht’s - Livom

Geuren in de bank zijn een veel voorkomend probleem, vooral bij huishoudens met huisdieren of kleine kinderen. Deze geuren kunnen zich ongemakkelijk voelen en beïnvloeden goed in hun huis. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geuren van de bank te verwijderen.

Algemene tips over het verwijderen van ongemakkelijke geuren van de bank

Een van de eenvoudigste methoden om te ruiken van de bank Verwijderen is de reguliere ventilatie van de kamer. Open de ramen en laat de verse lucht de kamer in stromen om de geuren te verdunnen en te verminderen. Dit is vooral belangrijk wanneer de bank direct naast een bron voor geuren is, zoals een huisdier of een vuilnisbak.

Zuigen van de bank met een stofzuiger

Een andere manier om geuren van de bank te verwijderen, is om de bank te stofzuigen met een stofzuiger. Dit verwijdert losse deeltjes en haar die de geuren kunnen toenemen. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een gestoffeerde mondstukbevestiging om de naden en rimpels van de bank grondig schoon te maken.

Reinigingsmiddel en water

Als de afzuiging van de bank niet voldoende is om de geuren te verwijderen, kunt u een oplossing van water en een mild reinigingsmiddel gebruiken om de bank grondig te wassen. Meng een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel met warm water en breng de oplossing aan met een zachte doek op de bank. Veeg vervolgens de bank af met een schone, vochtige doek om de reinigingsoplossing te verwijderen. Laat de bank vervolgens goed drogen voordat u deze opnieuw gebruikt.

Een andere manier om geuren van de bank te verwijderen, is door reinigingsmiddelen rechtstreeks op de getroffen plaatsen te spuiten. Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen in de detailhandel die speciaal zijn ontwikkeld voor het bestrijden van geuren in gestoffeerde meubels. Spuit het reinigingsmiddel op de getroffen gebieden en laat het werken volgens de instructies. U kunt de bank dan zuigen of vegen om het reinigingsmiddel te verwijderen.

Meer eenvoudig thuisremedies voor slechte geuren in de bank

Geuren in de bank kunnen worden verwijderd met drie eenvoudige huismiddeltjes als ze geen speciale schoonmaakmiddelen hebben bij de hand. Azijn, frisdrank en citroenzuur zijn effectieve remedies voor oppervlakkige vlekken en de bijbehorende geurontwikkelingen.

Azijn

Azijn heeft een neutraliserend effect en kan worden gemengd met water tot een verhouding van 2: 1 en aangebracht op de bank met een spuitfles. Soda kan op het getroffen gebied worden gestrooid en vervolgens worden weggezogen. Citroenzuur kan in een geconcentreerde vorm op het getroffen gebied worden aangebracht en vervolgens worden afgewassen met water. Deze huismiddeltjes zijn effectief en kunnen de bank helpen weer fris te ruiken.

Frisdrank

Om geuren van de bank te verwijderen, kunt u frisdrank gebruiken. Soda trekt vocht uit de bank en verwijdert onaangename geuren. Het heeft ook een antibacterieel effect en bestrijdt huisstofmijten in het huis, wat een voordeel is voor patiënten met allergie. Om frisdrank aan te brengen, strooi 200 g frisdrank frisdrank op de bank en laat het 's nachts aan. De volgende dag zuigen ze de frisdrank. In gevallen van sterkere vervuiling en stank moet u het natrium met water opnemen.

Rozenwater

Rose Water is een thuisremedie die kan worden gebruikt tegen onaangename geuren in de bank. Het overlapt echter alleen de geuren en verwijdert ze echter niet. Daarom is het slechts beperkt effectief in koppige overlast. Om rozenwater aan te brengen, spuit u het gewoon op de bank en laat het drogen. Als alternatief kunt u er een doek mee bevochtigen en de bank in een vezelrichting vegen. Rosewater bindt de geuren en geeft de bank een aangename rozengeur.

Het voordeel van modulaire banken met betrekking tot wasbaar

Een voordeel van één Modulaire livom banken is dat de afzonderlijke delen van de bank kunnen worden verwijderd en afzonderlijk kunnen worden gewassen. Hierdoor kunnen vlekken en geuren op een gerichte manier in het getroffen gebied worden behandeld zonder de hele bank te wassen. Dit kan tijd en moeite besparen en ervoor zorgen dat de bank grondig wordt gereinigd. Bovendien maakt het het wasbaar van een modulaire bank in staat om de bank reinig en hygiënisch langer schoon te houden.

Met bijna alle livom sofa's kunt u de verwijdering van de bank verliezen en comfortabel in de wasmachine wassen op 30 graden.

Hoe u een geur van rook verwijdert

Het roken van huishoudens kan uw meubels laden door de geur van sigarettenrook. Meubels en muren nemen de geur van rook en nicotine afzettingen aan. Om dit te voorkomen, moet u niet roken in het huis, maar buiten op het balkon of in de tuin.

Als uw bank al naar rook ruikt, kunt u deze schoonmaken met azijnwater en kussens of deksels wassen. U kunt de bank vervolgens met rozenwater behandelen om hem een ​​aangename geur te geven.

Uw nieuwe bank ruikt naar chemie

Nieuwe gestoffeerde meubels kunnen soms een sterk chemische geur uitstromen. Deze stank kan gevaarlijk zijn als hij wordt veroorzaakt door giftige verontreinigende stoffen. In de meeste gevallen is het echter relatief onschadelijk. Om ervoor te zorgen dat u meubels van het begin van hoge kwaliteit moet kopen en aandacht moeten besteden aan erkende zeehonden zoals OEKO-TEX®.

Als uw nieuwe bank al naar chemie ruikt, kunt u proberen de geur met azijnwater te verwijderen en de kamer grondig te ventileren. Dit kan helpen om de onaangename geur te elimineren. 

Hoe u op betrouwbare wijze geuren kunt verwijderen van gestoffeerde meubels

Geuren van gestoffeerde meubels kunnen worden verwijderd met verschillende huismiddeltjes en speciale schoonmaakmiddelen. Oppervlakkige plekken en geuren kunnen vaak goed worden behandeld met huismiddeltjes zoals azijn, frisdrank en citroenzuur.

Een stoomreiniger kan helpen bij koppige en diepe vervuiling. Dit reinigt de bank met warmwaterdamp zonder chemicaliën. Gebruik echter geen stoomreiniger voor lederen banken en let altijd op de informatie van de fabrikant. Bij twijfel moet u experts raadplegen.

Merk op dat alle tips op eigen risico worden uitgevoerd en we accepteren geen aansprakelijkheid.


De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.