Hoe onaangename geurtjes van de bank verwijderen

Unangenehme Gerüche aus dem Sofa entfernen: So geht’s - Livom

Geurtjes op de bank zijn een veelvoorkomend probleem, vooral in huishoudens met huisdieren of kleine kinderen. Deze geuren kunnen onaangenaam zijn en het welzijn in huis aantasten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geurtjes van de bank te verwijderen.

Algemene tips om onaangename geurtjes van de bank te verwijderen

Een van de gemakkelijkste manieren om geurtjes van de bank is om de kamer regelmatig te luchten. Open de ramen en laat frisse lucht in de kamer stromen om geuren te verdunnen en te verminderen. Dit is vooral belangrijk als de sofa vlak naast een geurbron staat, zoals een huisdier of een vuilnisbak.

De sofa stofzuigen met een stofzuiger

Een andere manier om geurtjes van de bank te verwijderen is door de bank te stofzuigen met een stofzuiger. Dit verwijdert losse deeltjes en haren die geuren kunnen versterken. Gebruik een stofzuiger met een bekledingsmondstuk om de naden en plooien van de bank grondig schoon te maken.

Reinigingsmiddel & water

Als stofzuigen niet genoeg is om de geurtjes te verwijderen, kun je een oplossing van water en een mild schoonmaakmiddel gebruiken om de bank grondig te wassen. Meng een kleine hoeveelheid afwasmiddel met warm water en breng de oplossing met een zachte doek aan op de bank. Veeg de bank vervolgens af met een schone, vochtige doek om de reinigingsoplossing te verwijderen. Laat de sofa goed drogen voordat u hem weer gebruikt.

Een andere manier om geurtjes van de bank te verwijderen is door schoonmaakmiddel rechtstreeks op de aangetaste plekken te spuiten. Er zijn verschillende reinigingsmiddelen op de markt die speciaal zijn ontwikkeld om geurtjes in gestoffeerde meubels te bestrijden. Spuit het reinigingsmiddel op de aangetaste plekken en laat het volgens de instructies inwerken. Vervolgens kun je de bank stofzuigen of afnemen om het reinigingsmiddel te verwijderen.

Andere eenvoudige huismiddeltjes tegen vieze geurtjes in de bank

Geurtjes op de bank kunnen worden verwijderd met drie eenvoudige huismiddeltjes als je geen speciale schoonmaakmiddelen bij de hand hebt. Azijn, zuiveringszout en citroenzuur zijn effectieve middelen tegen oppervlakkige vlekken en de bijbehorende geurtjes.

Azijn

Azijn heeft een neutraliserend effect en kan in een verhouding van 2:1 met water worden gemengd en met een spuitfles op de bank worden aangebracht. Zuiveringszout kan op de aangetaste plek worden gestrooid en vervolgens worden weggezogen. Citroenzuur kan in geconcentreerde vorm op de aangetaste plek worden aangebracht en vervolgens met water worden afgespoeld. Deze huismiddeltjes zijn effectief en kunnen helpen om de bank weer fris te laten ruiken.

Zuiveringszout

Je kunt zuiveringszout gebruiken om geurtjes van de bank te verwijderen. Zuiveringszout onttrekt vocht aan de bank en verwijdert zo onaangename geurtjes. Het heeft ook een antibacteriële werking en bestrijdt huisstofmijt, wat gunstig is voor mensen met een allergie. Om zuiveringszout te gebruiken, strooi je 200 g fijnkorrelig zuiveringszout op de bank en laat je het een nacht inwerken. De volgende dag stofzuigt u het zuiveringszout. Bij sterkere vervuiling en geurtjes kun je de baking soda met water inwerken.

Rozenwater

Rozenwater is een huishoudelijk middel dat kan worden gebruikt om nare geurtjes in de bank te bestrijden. Het bedekt de geurtjes echter alleen en verwijdert ze niet. Het is daarom slechts gedeeltelijk effectief tegen hardnekkige geurtjes. Om rozenwater te gebruiken, spray je het gewoon op de bank en laat je het drogen. Je kunt ook een doek ermee bevochtigen en de bank ermee afvegen in de richting van de vezels. Rozenwater bindt de geurtjes en geeft de bank een aangename rozengeur.

Het voordeel van modulaire sofa's op het gebied van afwasbaarheid

Een voordeel van een Livom modulaire sofa is dat je de afzonderlijke delen van de sofa afzonderlijk kunt verwijderen en wassen. Dit betekent dat vlekken en geurtjes gericht kunnen worden aangepakt zonder dat de hele bank gewassen hoeft te worden. Dit kan tijd en moeite besparen en zorgt ervoor dat de sofa grondig gereinigd wordt. Bovendien maakt de wasbaarheid van een modulaire sofa het mogelijk om de sofa langer schoon en hygiënisch te houden.

Bij bijna alle Livom zitbanken kun je de hoezen verwijderen en eenvoudig wassen in de wasmachine op 30 graden.

Hoe verwijder je een rokerige geur

Rokende huishoudens kunnen last hebben van de geur van sigarettenrook. Meubels en muren absorberen de geur van rook en nicotine hoopt zich op. Om dit te voorkomen kun je beter niet binnenshuis roken, maar buiten op het balkon of in de tuin.

Als je bank al naar rook ruikt, kun je hem schoonmaken met water met azijn en eventuele kussens of hoezen wassen. Daarna kun je de bank behandelen met rozenwater om hem een aangename geur te geven.

Je nieuwe bank ruikt naar chemicaliën

Nieuwe gestoffeerde meubels kunnen soms een sterke chemische geur verspreiden. Deze geur kan gevaarlijk zijn als hij wordt veroorzaakt door giftige stoffen. In de meeste gevallen is het echter relatief onschuldig. Voor de zekerheid koop je best meteen meubelen van hoge kwaliteit en let je best op erkende keurmerken zoals OEKO-TEX®.

Als je nieuwe bank al naar chemicaliën ruikt, kun je proberen de geur te verwijderen met azijnwater en de kamer goed luchten. Dit kan helpen om de onaangename geur te verwijderen. 

Hoe verwijder je op een betrouwbare manier geuren van gestoffeerde meubels?

Geuren kunnen uit gestoffeerde meubels worden verwijderd met verschillende huishoudelijke middelen en speciale schoonmaakmiddelen. Oppervlakkige vlekken en geurtjes kunnen vaak goed worden behandeld met huishoudelijke middelen zoals azijn, zuiveringszout en citroenzuur.

Een stoomreiniger kan helpen bij hardnekkige en diep doordringende vlekken. Deze reinigt de bank met hete stoom zonder chemicaliën. Gebruik echter geen stoomreiniger op leren sofa's en volg altijd de instructies van de fabrikant. Raadpleeg bij twijfel een specialist.

Let op: alle tips worden op eigen risico uitgevoerd en wij aanvaarden geen aansprakelijkheid.