De zomeruitverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van tot 25% korting op je nieuwe modulaire droombank in onze zomeruitverkoop.

Wassen symbolen uitgelegd: wat betekenen deze karakters eigenlijk?

Waschsymbole erklärt: Was bedeuten diese Zeichen eigentlich?

Wassen symbolen uitgelegd: wat betekenen deze karakters eigenlijk?

Tegenwoordig zijn er verschillende textiel met verschillende vereisten voor de Schoonmaken en zorg. Sommige stoffen moeten in koud water worden gewassen, terwijl anderen bij hoge temperatuur kunnen worden behandeld. Om ervoor te zorgen dat onze kleding en huizentextiel lang meegaan, is het belangrijk om de betekenis van de wassymbolen te kennen en te begrijpen.

De betekenis van de verschillende wassymbolen

Het wassen van symbolen zijn kleine pictogrammen die op kleding en ander textiel zijn, zoals wasbare banktreinen, zijn gepast om ons te informeren over hoe we moeten zorgen. Ze bieden informatie over de wastemperatuur, het droogproces en andere belangrijke informatie die we moeten overwegen.

De basisprincipes van de wassymbolen

Voordat we in de details van de verschillende symbolen duiken, is het belangrijk om de basis te begrijpen. De wassymbolen bestaan ​​uit verschillende afbeeldingen en tekens die ons vertellen hoe de kleding moet worden schoongemaakt. Ze zijn internationaal gestandaardiseerd, zodat we ook de zorginstructies op vakantie of tijdens het winkelen in het buitenland correct kunnen interpreteren.

Het is interessant om te weten dat het idee van de wassymbolen in de jaren zestig ontstond. Op dat moment erkenden de fabrikanten van textiel de noodzaak om consumenten duidelijke instructies te geven voor de juiste zorg voor hun producten. Sindsdien zijn de symbolen ontwikkeld en zijn ze een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven geworden.

Symbolen voor de wastemperatuur

Een van de belangrijke elementen van de wassymbolen is de specificatie van de wastemperatuur. De temperatuur kan een grote impact hebben op hoe het textiel zich gedraagt ​​en hoe goed ze worden schoongemaakt. Hier zijn enkele van de gemeenschappelijke symbolen voor de wastemperatuur:

  • 30 ° C: zachte uitslag bij lage temperatuur
  • 40 ° C: normale wascyclus bij gemiddelde temperatuur
  • 60 ° C: normale wascyclus bij hoge temperatuur
  • 90 ° C: kookwas bij hoge temperatuur

Het is belangrijk om zich aan de aanbevolen temperatuur te houden om schade aan het textiel te voorkomen.

Wist je dat het kiezen van de juiste wastemperatuur niet alleen de levensduur van je kleding beïnvloedt, maar ook de omgeving? Door lagere temperaturen te kiezen, kunt u energie besparen en bijdragen aan het verminderen van CO2 -emissies.

Symbolen voor het droogproces

Een ander belangrijk element van de wassymbolen is de indicatie van het droogproces. Niet alle textiel kan in de droger worden gedroogd. Hier zijn enkele van de symbolen die u moet overwegen:

  • Toegestane droger: het kledingstuk kan in de droger worden gedroogd.
  • Droger niet toegestaan: het kledingstuk mag niet in de droger worden geplaatst.
  • Luchtdrogen: het kledingstuk moet in de lucht worden gedroogd.

Het is belangrijk om deze symbolen te overwegen om ervoor te zorgen dat het textiel hun vorm en kwaliteit behoudt.

Het is interessant om te weten dat de symbolen voor het droogproces ook informatie kunnen geven over het type drogen. Het symbool van luchtdrogen kan bijvoorbeeld betekenen dat het kledingstuk plat moet worden geplaatst om vervormingen te voorkomen.

Modulaire banken met wassen en veranderbare deksels

Hoe u wassymbolen correct leest

Het lezen van wassymbolen kunnen in het begin een beetje verwarrend zijn, maar met een beetje oefening wordt het gemakkelijker. Hier zijn enkele tips om de symbolen correct te interpreteren:

De volgorde van de symbolen

De volgorde van de symbolen is belangrijk omdat ze ons vertellen in welke volgorde we de instructies moeten volgen. Over het algemeen wordt het wassymbool eerst weergegeven, gevolgd door het symbool voor het droogproces en, indien nodig, andere symbolen.

Wat betekenen de lijnen tussen de symbolen?

Je hebt misschien gemerkt dat sommige symbolen een of meer lijnen hieronder hebben. Deze lijnen bieden informatie over welk wasproces of droogproces moet worden gebruikt. Een lijn staat meestal voor een normaal proces, terwijl twee lijnen staan ​​voor een zacht proces. Het is belangrijk om deze regels te overwegen om ervoor te zorgen dat het textiel correct wordt behandeld.

Er zijn echter ook andere details in de wassymbolen die vaak over het hoofd worden gezien. Kleine symbolen in het hoofdsymbool kunnen bijvoorbeeld aanvullende informatie bieden. Deze kunnen aangeven of het kledingstuk of dekking chemisch moet worden gereinigd, of bleken kan worden gebruikt of dat het alleen in de lucht moet worden gedroogd.

De betekenis van specifieke symbolen

Sommige wassymbolen zijn universeel, zoals het symbool van machinewas of het symbool van drogen. Andere symbolen zijn specifieker en kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant. Het is raadzaam om vertrouwd te raken met de specifieke symbolen die op de labels van uw kleding verschijnen om ervoor te zorgen dat u ze correct behandelt.

Veel voorkomende misverstanden in het wassen van symbolen

Ondanks de internationale standaardisatie van de wassymbolen, zijn er nog steeds enkele frequente misverstanden en fouten die kunnen optreden bij het lezen en interpreteren van de symbolen. Hier zijn enkele symbolen die vaak verkeerd worden geïnterpreteerd:

De wassymbolen zijn een belangrijke oriëntatie voor de juiste verzorging van textiel. Ze bieden informatie over hoe kleding werd gewassen, gebleekt, gedroogd en gestreken. Maar niet alle symbolen worden correct begrepen, wat kan leiden tot een onjuiste behandeling van het textiel.

Symbolen die vaak verkeerd worden geïnterpreteerd

Een symbool dat vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd, is het symbool om te bleken. Er wordt vaak aangenomen dat het symbool voor bleken betekent dat bleekmiddel kan worden gebruikt. In werkelijkheid betekent het symbool echter dat er geen bleekmiddel moet worden gebruikt. Bleach kan de kleur en vezels van het textiel beschadigen.

Een ander vaak verkeerd begrepen symbool is het symbool van drogen. Velen denken dat dit symbool betekent dat het kledingstuk in de droger kan worden geplaatst. In werkelijkheid kan het symbool echter ook betekenen dat het kledingstuk moet worden gedroogd om te liggen om zijn vorm te behouden.

Wat gebeurt er als u de symbolen negeert?

Als u de wassymbolen negeert en het textiel onjuist behandelt, kunnen verschillende problemen optreden. De kleding kan hun vorm verliezen, de kleuren kunnen vervagen of de vezels kunnen worden beschadigd. Bovendien kunnen gevoelige stoffen zoals zijde of wol gemakkelijk mat of krimpen als de behandeling onjuist is.

Het is daarom raadzaam om de wassymbolen op de labels van de kleding zorgvuldig te overwegen om ervoor te zorgen dat ze lange tijd mooi en duurzaam blijven. Valse zorg kan niet alleen het uiterlijk van het textiel beïnvloeden, maar ook hun levensduur verkorten.

Tips voor het omgaan met wassymbolen

Om ervoor te zorgen dat u uw textiel correct behandelt, zijn er enkele nuttige tips over het omgaan met wassymbolen:

Hoe u de symbolen gemakkelijker kunt onthouden

Er zijn veel verschillende wassymbolen en het kan moeilijk zijn om iedereen te onthouden. Een manier om de symbolen te onthouden, is om een ​​lijst te maken van de belangrijke symbolen en ze op te hangen naast uw wasmachine of wasdroger. Op deze manier heb je altijd de symbolen bij de hand als je ze nodig hebt.

Wat te doen als er geen symbool is

Soms kun je geen wassymbool vinden op kleding of ander textiel. In dergelijke gevallen is het raadzaam om het textiel met de hand zorgvuldig te wassen of professionele schoonmaakdiensten te gebruiken. De meeste textiel hebben specifieke reinigingsvereisten, en het is belangrijk om ze te observeren om de kwaliteit te betalen en Levensduur van het textiel te verkrijgen.

Nu u het belang van de wassymbolen begrijpt, bent u goed voorbereid om uw kleding te doen en Om huistextiel goed te onderhouden. Door de symbolen correct te interpreteren en te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw textiel lang meegaat en er altijd goed uitziet.

Het belang van speciale karakters in het wassen van symbolen

Naast de basiswassymbolen zijn er ook speciale tekens die aanvullende informatie bieden over de zorg voor textiel. Een frequent speciaal personage is de driehoek met een cirkel die erop wijst dat het kledingstuk chemisch moet worden gereinigd. Het is belangrijk om deze speciale tekens te herkennen en dienovereenkomstig te handelen om schade aan het textiel te voorkomen.

Milieuvriendelijke wassymbolen en hun betekenis

In tijden van toenemend milieubewustzijn worden milieuvriendelijke wassymbolen steeds belangrijker. Symbolen zoals het blad of de gestileerde zon geven aan dat het textiel op een milieuvriendelijke manier kan worden behandeld, bijvoorbeeld door lage temperaturen of de afwezigheid van chemische reinigingsmiddelen. Door deze symbolen te observeren, levert u niet alleen een bijdrage aan de bescherming van het milieu, maar beschermt u ook uw kleding.


De zomeruitverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van tot 25% korting op je nieuwe modulaire droombank in onze zomeruitverkoop.