FEYDOM

Modulaire & duurzame banken

De visie achter Feydom

In 2017 werd ons gezond verstand ons ertoe aangezet om al het nodige te doen om ons bedrijfsmodel te reorganiseren en ecologisch duurzame producten te vervaardigen.

Met het duidelijke doel om de volledige verantwoordelijkheid voor de impact van ons bedrijf op het milieu en de maatschappij te erkennen en te aanvaarden, startten we het HOOOPE-project met de volgende doelstellingen:

  • Systematische reorganisatie van het gehele productieproces
  • Grote investeringen in de ontwikkeling van nieuwe hernieuwbare bronnen
  • Structurering van bedrijfsethiek gebaseerd op volledige transparantie en verantwoordelijkheid

Populairste Feydom banken

Ontdek de populaire Feydom banken - exclusief bij Livom
Modulariteit

Elk FEYDOM bankstel is een modulair systeem dat uit verschillende elementen bestaat.

Toevoegen. Verwijderen. Schikken. Ombouwen.

Bankstellen die zich precies aanpassen aan het aantal personen dat je nodig hebt.

Kies het aantal zitplaatsen voor je bankstel door een kant-en-klare set te kiezen of stel je eigen set samen op basis van je individuele behoeften. Zelfs als je al een set voor 3 personen hebt gekocht en je je realiseert dat je er meer nodig hebt: U hoeft de bank niet te vervangen - u voegt gewoon meer zitelementen toe.

Elk bankstel past in een groot aantal kamers, van kleine slaapzalen tot grote lounges.

Zo werkt het

Alles werkt met snelle en eenvoudige bewegingen van de elementen. Haal het meeste uit je ruimte door een set zo in te delen dat hij perfect past bij de grootte van je kamer. Verdeel het. Combineer het. Een ideaal bankstel voor je kamer is geen fabeltje.

Innovatief eenvoudige verbindingsstukken die relaxen zorgeloos maken.

Of je nu klittenband aan de verbindingen van de elementen wilt bevestigen, de wielen van het bankstel wilt vergrendelen of de discrete metalen verbindingsstukken wilt vastklikken - met elk van onze bankstellen is het eenvoudig om ervoor te zorgen dat de elementen op hun plaats blijven.

Feydom Bos

Om ontbossing voor hout tegen te gaan, zijn we in 2017 begonnen met het aanplanten van een bos. Sindsdien hebben we elk jaar 10 hectare paulowniabomen in dit bos geplant. Dit jaar hebben we in totaal 30.000 snelgroeiende bomen op een plantage van 50 hectare, wat slechts de eerste helft is van ons project van 100 hectare, dat we Feydom Forest noemen: Feydom Bos

Het doel van dit project is om ons eigen hout te leveren door 10 bomen te planten voor elke boom die in ons productieproces wordt gebruikt. Het bos absorbeert nu jaarlijks 2000 ton CO2 en dit cijfer zal de komende jaren snel stijgen.

Productie met zonne-energie

Om de CO2-uitstoot in de atmosfeer te verminderen, zijn we in 2019 begonnen met het installeren van fotovoltaïsche systemen op de daken van onze fabrieken.

Vandaag de dag produceren deze centrales meer elektriciteit dan we verbruiken in onze productielijnen, dus het hele proces draait op schone energie.

Verdere ecologische beloften

Verwijderbare afdekkingen

Elk nieuw FEYDOM banksysteem is voorzien van afneembare hoezen die eenvoudig gewassen en gereinigd kunnen worden.

Deze afneembare hoezen bieden ook de mogelijkheid om de stof en kleur van elk element te veranderen. Dit maakt het mogelijk om de woonkamer te verbouwen zonder bestaande meubels weg te gooien.

Pocketveren kern

Om de vervuiling door plastic afval te verminderen, zijn al onze nieuwe modellen uitgerust met pocketveren ter vervanging van het schuim. Het gebruik van veren vermindert het gebruik van polyurethaanschuim met 50% en verdubbelt de levensduur van het product.

Upcycling

Dit jaar hebben we een speciale productielijn ontwikkeld voor producten die gemaakt zijn van restmaterialen, waardoor afval tot een minimum wordt beperkt.