De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.

Cord Sofa - Wat is het? Alles aan de koordstof op banken

Cord Sofa - Was ist das? Alles zum Cordstoff auf Sofas

Een koordbank is een bank gerelateerd aan de SO -gekalde koordstof. In dit artikel bespreken we wat precies snoerstof is en welke voordelen het heeft. We leggen de geschiedenis van de snoerstof, de eigenschappen ervan en verschillende soorten koordmateriaal uit en bieden nuttige tips voor het onderhouden en reinigen. We laten ook zien welke koordbandenmodellen en -stijlen beschikbaar zijn, waar u op moet letten bij het kopen en waarom Koorden zijn een tijdloze en gezellige keuze.

De geschiedenis van de koordsubstantie

Koord is een dicht geweven stof met een geribbeld oppervlak, dat is gemaakt van katoen, katoenen mengsels of wol. Deze stof heeft een lang verhaal. De oorsprong van koordstof gaat terug naar de 18e eeuw. Op dat moment werd Cord voornamelijk gebruikt voor werkkleding en was daarom een ​​robuuste en duurzame stof.

Oorsprong en ontwikkeling van koord

De oorsprong van koordmateriaal ligt in Manchester, Engeland. Een dicht geweven stof met een geribbeld oppervlak werd hier ontwikkeld in de 18e eeuw, die bijzonder geschikt was voor werkkleding vanwege de duurzaamheid en duurzaamheid. Later werd koordstof ook populair voor vrijetijdskleding.

In de jaren zestig ervoer het snoerstof zijn hoogtijdagen in de modewereld. Veel iconische kleding in deze tijd waren van koord gemaakt. Het materiaal werd als bijzonder populair beschouwd en werd door veel goed bekende ontwerpers gebruikt voor hun collecties.

Maar koordmateriaal heeft zich ook gevestigd in de meubelindustrie en is nog steeds erg populair. Vanwege de robuuste en duurzame eigenschappen is snoerstof ideaal voor gestoffeerde meubels zoals banken en fauteuils.

Snoerstof in de mode- en meubelindustrie

Koordmateriaal heeft de overhand gehad vanwege zijn slijtvaste eigenschappen en zijn gezellige uiterlijk en gevoel in de mode- en meubelindustrie. Tegenwoordig wordt het niet alleen gebruikt voor werk- en vrijetijdskleding, maar ook voor verschillende meubels. Koorden van meubels zijn een goed bekende variant van meubels van koordstof.

Een ander voordeel van snoerstof is de veelzijdigheid ervan. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen en kan daarom worden aangepast aan elke inrichtingstijl. Cord Fabric wordt nog steeds gebruikt in de mode -industrie en is een populair materiaal voor jassen, broeken en rokken.

Over het algemeen heeft Cord Fabric zich ontwikkeld tot een tijdloze klassieker die een integraal onderdeel van de mode- en meubelindustrie is geworden.

Ontdek onze duurzame bankcollectie in koord:

Eigenschappen van koordstof

Een van de redenen voor de populariteit van snoerstof op banken zijn de uitstekende eigenschappen. Deze zijn te wijten aan de materiaalsamenstelling en de productie van de snoerstof.

Materiaalsamenstelling en productie

Koordstof bestaat voornamelijk uit katoen- of katoenen mengsels, maar ook gemaakt van wol. De stof wordt meestal geproduceerd op weefgetouwen, waarbij het karakteristieke ribpatroon wordt gemaakt door een speciaal webproces.

Het katoen voor het snoerstof wordt meestal geïmporteerd uit de VS, India of China. De katoenen planten worden geoogst, de zaden worden verwijderd en de vezels worden in garen gesponnen. Dit garen wordt vervolgens verwerkt in navelstrengstoffen op weefgetouwen. Afhankelijk van het type webproces ontstaan ​​verschillende ribpatronen die de koordsubstantie zijn karakteristieke uiterlijk geven.

Voordelen van snoerstof op banken

Een groot voordeel van snoerstof op banken is de robuustheid en duurzaamheid. Dankzij de strakke stof en de sterkte van het materiaal bestand is ook in een intensief gebruik. Bovendien voelt koordstof erg gezellig aan en straalt een bepaald comfort uit.

De koordstof is ook erg veelzijdig en kan in verschillende kleuren en patronen worden gemaakt. Als gevolg hiervan kan het gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende meubels.

Zorg en reiniging van koordstof

De zorg en het reinigen van koordstof op banken is relatief eenvoudig. Normaal gesproken is het voldoende om de stof regelmatig te behandelen en om vlekken zo snel mogelijk te behandelen met een vochtige doek en mogelijk speciale reinigingsmiddelen. U moet er ook voor zorgen dat u de stof niet te veel wrijft om het uiterlijk en het gevoel van de koordsubstantie niet te beïnvloeden.

Het is ook raadzaam om het koordmateriaal regelmatig te impregneren om het te beschermen tegen vlekken en vervuiling. Hiervoor zijn speciale impregneringssprays die eenvoudig op de stof kunnen worden toegepast.

Milieuaspecten van koordstof

Verschillende omgevingsaspecten kunnen in aanmerking worden genomen bij de productie van snoerstoffen. Er zijn nu katoenplantages die duurzaam worden beheerd en zonder het gebruik van pesticiden en meststoffen. Het koordstof kan ook worden gemaakt van gerecyclede materialen om het verbruik van hulpbronnen te verminderen.

Een ander aspect is de verwijdering van de koordsubstantie aan het einde van zijn levensduur. Hier is het belangrijk om de stof professioneel te verwijderen om milieuvervuiling te voorkomen. Veel gemeenten bieden nu recyclingprogramma's aan voor textiel waarin het snoerstof kan worden gerecycled en hergebruikt.

Verschillende soorten koordstof

Er zijn verschillende soorten koordstof die verschillen in termen van materiaalsamenstelling, productieprocessen, kleuren en patronen.

Breitcord, fijn koord en andere variaties

De meest gebruikte koordstoffen op banken zijn Breitcord en Feincord. Breitcord wordt gekenmerkt door brede groeven, terwijl Feincord smallere grooves heeft. Maar er zijn ook andere koordvariaties zoals fluweel koord, dat wordt gekenmerkt door een bijzonder zacht en fluweelachtig oppervlak.

Een ander koordstof is de zo -called Manchester, die in de 19e eeuw is ontstaan ​​en tegenwoordig nog steeds vaak wordt gebruikt voor gestoffeerde meubels. Het snoer van Manchester wordt gekenmerkt door een bijzonder robuuste structuur en is daarom bijzonder duurzaam.

Kleuren en patronen in het ontwerp van het snoerstof

Koordstof is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen, waardoor het geschikt is voor bijna elke vorm van meubels. Populaire kleuren voor koordenvaten zijn bijvoorbeeld grijs, bruin en beige, maar ook sterke kleuren zoals rood of groen kunnen worden gebruikt. Patroonvarianten zijn ook mogelijk, zoals geometrische patronen of bloempatronen. Om de perfecte kleur voor uw bank te vinden, raden we u aan Gratis stofpatroon bestellen. Hiermee kunt u de verschillende koordkleuren vergelijken en de kleur vinden voor uw droombank.

Een bijzonder populair patroon in het ontwerp van het snoerstof is het zogenaamde cockfoot-patroon. Dit patroon wordt gekenmerkt door een combinatie van verschillende kleuren en een gecontroleerd patroon en geeft het snoerstof een bijzonder elegante look.

Er zijn ook snoerstoffen met gedrukte motieven zoals diermotieven of landschappen. Deze zijn met name geschikt voor kinderkamers of voor een ongewone oogstadder in het appartement.

Koordbekelmodellen en stijlen

Er zijn veel verschillende modellen en stijlen van Koordbanken, van klassiek tot modern.

Klassieke en moderne koordbankontwerpen

Klassieke koordbanken hebben een tijdloze elegantie en straalt gezelligheid en warmte uit. Ze zijn vooral geschikt voor traditioneel ingerichte kamers, met meer moderne ontwerpen beschikbaar die passen bij een eigentijdse meubiliseringsstijl. Ze kunnen ook worden gecombineerd met verschillende materialen zoals leer of fluweel om een ​​contrast te creëren.

Een voorbeeld van een klassieke combinatie van koordbanken zou een bruine snoerbank zijn met lederen fauteuils en een houten salontafel. De warme kleuren en materialen creëren een gezellige sfeer en stralen elegantie uit. Met Onze configurator Kun je je snoerbank samenstellen als deze bij je past. 

Aan de andere kant kunnen moderne koordbanken een minimalistische en eigentijdse sfeer creëren in een kamer in lichte kleuren zoals grijs of beige. Deze modellen kunnen ook worden gecombineerd met metalen accenten zoals chroom of messing om een ​​moderne look te bereiken.

Combinatie van koordstof met andere materialen

Cordsofas kan ook worden gecombineerd met andere materialen om een ​​veelzijdige look te bereiken. Kussens of dekens gemaakt van leer of een stof met een patroon kunnen de koordbank bijvoorbeeld een interessante upgrade geven en de meubels gevarieerder maken.

Een ander voorbeeld van een combinatie van koordstof met andere materialen zou een koordbank zijn in combinatie met fluwelen of linnen kussens. Het contrast tussen de texturen van de materialen kan een interessante dynamiek creëren.

Uiteindelijk zijn er veel manieren om een ​​snoerbank te ontwerpen en te integreren in een faciliteit. De keuze van ontwerp en materialen hangt af van de individuele voorkeuren en de inrichtingstijl, maar met een beetje creativiteit kan een koordbank een uniek en stijlvol element in elke kamer worden.

Advies kopen voor koordbanken

Bij het kopen van een koordbanken zijn er enkele belangrijke dingen om te overwegen om ervoor te zorgen dat de geselecteerde bank aan de individuele vereisten en wensen voldoet.

Waar moet u op letten bij het kopen van een koordbanken?

Allereerst is het belangrijk om aandacht te schenken aan de kwaliteit van de snoerstof. Het koordstof is een zeer hard koordmateriaal en is daarom bijzonder geschikt voor banken. De materiaalsamenstelling, het webproces en de sterkte van de stof kunnen een impact hebben op comfort, duurzaamheid en uiterlijk van de bank. Om de kwaliteit van de stoffen te testen, raden we u een bezoek aan Onze showroom. Ter plaatse kunt u de verschillende stoffen vergelijken en ze testen op hun kracht. 

Er zijn verschillende soorten koordstoffen, zoals katoenen koord, polyester koord of nylon koord. Katoenen koord is bijzonder zacht en aangenaam op de huid, terwijl polyester koord zeer slijtvast is en gemakkelijk te verzorgen is. Nylon-Cord is bijzonder robuust en duurzaam.

Het weven van de koordsubstantie kan ook variëren. Er is bijvoorbeeld het klassieke rib -snoer of het fijnere fijne koord. De sterkte van de stof hangt af van de dichtheid van de ribben of de fijnheid van het fijne koord.

Je moet tenslotte ook nadenken over de grootte, stijl en kleur van de banken en ervoor zorgen dat deze in de rest van de kamer past. Een koordbank kan beschikbaar zijn in verschillende stijlen, zoals in de klassieke Chesterfield -stijl of in het moderne Scandinavische ontwerp.

Prijs-prestatieverhouding en kwaliteit

De prijs-prestatieverhouding en de kwaliteit van de bank zijn ook belangrijke factoren bij het kopen van een koordbanken. Het is de moeite waard om wat meer geld uit te geven aan een hoogwaardige bank, omdat dit meestal leidt dat het handiger en langer is.

Een hoge kwaliteit Koordbank Moet een stabiele constructie hebben en gemaakt van materialen van hoog kwaliteit. De vulling moet bestaan ​​uit duurzaam schuim of veerkern en de bank moet een robuuste ophanging hebben.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van koordmateriaal

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een koordbanken is dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van de gebruikte snoerstof. Het is zinvol om aandacht te schenken aan certificeringen zoals de OEKO-TEX-standaard om ervoor te zorgen dat de bank is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en geen schadelijke chemicaliën bevat.

Sommige fabrikanten bieden ook koordbanken gemaakt van gerecyclede materialen, wat een milieuvriendelijk alternatief is. Het is ook mogelijk om een ​​gebruikte koordbank te kopen om middelen te besparen en het milieu te beschermen.

Over het algemeen is een snoerbank een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele, duurzame en stijlvolle bank. Door de hierboven genoemde factoren te nemen, kunt u ervoor zorgen dat u de perfecte koordbui vindt voor uw eigen behoeften.

CONCLUSIE: koordbui als een tijdloze en gezellige keuze

Concluderend kan worden gezegd dat koorden een tijdloze en gezellige keuze zijn voor elke kamer. Met zijn harde slagen en gezellige eigenschappen is snoerstof geschikt voor dagelijks gebruik en straalt een bepaald gevoel van welzijn uit.

Koord is een bijzonder veelzijdig materiaal dat geschikt is voor veel verschillende meubels. Of het nu in een klassieke landhuisstijl is of in een moderne industriële look - een koordbank past naadloos in elke kamer en geeft het een gezellige sfeer.

Maar niet alleen visueel overtuigt het koord als materiaal voor banken. Het kan ook scoren in termen van duurzaamheid. Veel fabrikanten vertrouwen nu op gecertificeerde materialen en besteden aandacht aan milieuvriendelijke productie. U kunt dus een koordbank kopen met een zuiver geweten en genieten van de duurzaamheid.

Een ander voordeel van koordbanken is de zorg. De stof is gemakkelijk schoon te maken en is bestand tegen vlekken en slijtage. Dus de bank blijft lang in goede staat en kan zijn gezellige charisma zelfs met regelmatig gebruik houden.

Als u een koordbank heeft, kunt u uitkijken naar een tijdloze en gezellige meubilishing -oplossing, die ook duurzaam is en gemakkelijk te verzorgen is.


De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.