De zomeruitverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van tot 25% korting op je nieuwe modulaire droombank in onze zomeruitverkoop.

Stel een kleine woonkamer op - zo doe je het

Kleines Wohnzimmer einrichten – So machst du’s richtig - Livom

De woonkamer is het hart in ons huis. Hier ontmoeten we de familie en vrienden, kijken films en series, geven de tijd door met games en trakteren ons op wat ontspanning uit het dagelijks leven.

Als je een grote woonkamer hebt, heb je veel scope en vrijheid als het gaat om het opzetten. Het opzetten van een kleine woonkamer is een beetje lastiger, omdat hoe kleiner de kamer, hoe sneller het er vol uitziet.

We zullen u vertellen waar u op moet letten bij het inrichten als u het beste uit uw kleine woonkamer wilt halen!

Gebruik felle kleuren

Als je kleine woonkamer er groter uitziet, kun je vertrouwen op heldere tinten zoals wit, crème, beige of lichtgrijs met de kleuren. Zachte en gereserveerde tonen laten de kamer groter en minder deprimerend lijken. In combinatie met verschillende houten elementen is er een grote interactie.

Als je naar de bankkleur hebt gekeken, kun je gemakkelijk nieuwe covers in onze winkel opnieuw ordenen-ook voor individuele modules. U hoeft dus niet meteen de hele bank te vervangen, alleen de stoffenafdekkingen.

Naar de stoffen deksels

Veel licht

Niet alleen de meubels in lichte kleuren kunnen een woonkamer vergroten, maar ook veel natuurlijk licht. Grote raamfronten maken een kamer groter en vriendelijker. Indien mogelijk zou natuurlijk daglicht het verlichtingsconcept in de woonkamer moeten domineren. Zorg er dus voor dat u geen zware gordijnen of grote meubels voor uw raam hebt - ze zouden de kamer styen en het er veel donkerder uit laten zien.

Vergroot uw kamer met spiegels

Mirror - of het nu in XL of liever klein is - kan ook wonderen verrichten en uw woonkamer groter maken dan het eigenlijk is. Zodra je een spiegel in je woonkamer krijgt, worden de kamer en het daglicht erin gespiegeld, die uiteindelijk de kamer optisch vergroot. Een spiegel is daarom een ​​absolute must-have in elke kleine woonkamer.

 

Modulaire banken

Wat is er beter voor een kleine woonkamer dan een Modulaire bank? Dankzij de afzonderlijke modules kunt u uw bank precies aanpassen aan de omstandigheden in uw woonkamer. U bent volledig flexibel in onze modulaire banken en kunt zo gewenst modules, rugleuningen en kussens bestellen - precies zoals deze bij uw woonkamer past.

Laten we onze modulaire bank Donna als voorbeeld nemen: het bestaat uit vier modules die u als gewenst kunt regelen.

Woon je alleen en twee of drie modules zijn voldoende? Geen probleem! Koop alleen de modules die u nodig hebt. U kunt nog steeds opnieuw ordenen wanneer uw huishouden groter wordt en uw kleine bank zijn grenzen bereikt.

U kunt bijvoorbeeld ook de bank samenstellen zodat de mensen tegenover elkaar zitten - niet briljant? Deze compilatie is gewoon perfect voor dagen dat u verschillende banen wilt nastreven en toch tijd samen wilt doorbrengen. 😉

U bent ook volledig flexibel wat de kleurkeuze betreft: als u wilt, kunt u zelfs een module in een andere kleur kopen. Als je niet meer van een kleur houdt, kun je de covers eenvoudig online bestellen in een andere kleur. Dus je hebt veel ruimte met onze modulaire banken - daarom ben je de perfecte keuze voor elke woonkamer.

Gebruik de hoogte correct

Als je niet zoveel ruimte in lengte en breedte hebt, heb je nog steeds de hoogte van je woonkamer - dus gebruik het vakkundig!

U kunt bijvoorbeeld een grote plank instellen met veel opslagruimte of meerdere kleinere plankplanken waarop u allerlei dingen kunt storten. Hoge planken of beeldwanden maken uw kamer hoger en daarom groter.

Meubels met slimme opslagruimte

Als u te weinig opslagruimte in de woonkamer heeft, moet u zeker meubels krijgen met geïntegreerde opslagruimtes. Er zijn bijvoorbeeld geweldige banken tegenwoordig die dergelijke ingebouwde onderwerpen hebben. Met onze bank Marie kunt u bijvoorbeeld alles opbergen in de armleuning die u nodig hebt voor een ontspannende avond op de bank. Of snacks, kussens, de afstandsbediening of een goed boek: alles vindt een plaats in dit geheime compartiment.

Stel kleuraccenten in

Uw faciliteit hoeft niet altijd toon te zijn. U kunt ook een statement in uw woonkamer instellen met opvallende kleuraccenten, zoals rood. Dus je plaatst ook kleine kamers perfect in scène.

Modulaire bank Katrina met een rood middelste gedeelte

De modulaire bank Katrina is een echte oogvergunning en perfect voor een kleine woonkamer. Je hebt zoveel manieren om de afzonderlijke delen samen te stellen. De bank bestaat in principe uit vier modules en u kunt kiezen welke kleur hij voor elke module moet hebben. De complete bank in lichtgrijs? Geen probleem! Twee fauteuils in aquamarine, een in centraal grijs en een in donkerblauw? Ook geen probleem!

Maar je hebt niet alleen vrije keuze in de kleuren, maar ook in het aantal modules. Je kunt gemakkelijk modules in onze winkel weglaten of bestellen - want wie weet, misschien heb je in de toekomst een compleet andere woonkamer.

De modulaire bank Katrina brengt veel Pepp in de woonkamer, vind je niet?

Zet horizontale lijnen op

Bij het opzetten van een kleine woonkamer moet u niet alleen met de hoogte van de kamer spelen, maar ook zorgen voor duidelijke lijnen in de horizontale lijnen. Duidelijke lijnen helpen om de woonkamer er helder en opgeruimd uit te laten zien. Trek horizontale lijnen met planken, een klein dressoir of met een reeks foto's. Dit trekt optisch de ruimte in de breedte en laat het er groter uitzien.

Laat gratis oppervlakken achter

Er zijn veel verschillende tips en trucs voor een kleine woonkamer waardoor het er groter uitziet. Maar je moet niet één ding doen: voltooi je kamer met meubels en accessoires. U moet niet alleen gereserveerd worden in uw meubels, maar ook bij de decoratie. Overclaim de plaats die voor u beschikbaar is, dus niet - vertrouw in plaats daarvan liever op minimalisme en creëer ruimte om te ademen.

Maak een centrum

Laat uw bank het hoogtepunt van de woonkamer worden en regelen uw andere meubels bijna "er omheen". Zorg er bovendien voor dat de andere meubels naast de bank er niet te omvangrijk uitzien, maar een harmonieus samenspel vormen. Als u de bank in het midden van de kamer plaatst en niet direct aan de muur, ziet de kamer er nog groter uit.

Klein maar oho

Zie je? Zelfs een kleine woonkamer kan erg mooi en uitnodigend zijn met de juiste meubels. Neem onze tips ter harte en je gaat weg.

Heb je nog andere tips die we zeker moeten toevoegen? Laat het me dan weten! En als je ook een kleine woonkamer hebt, stuur ons dan een foto ervan als een inspiratie voor iedereen die nog niet weet hoe ze zichzelf moeten inrichten. 💫


De zomeruitverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van tot 25% korting op je nieuwe modulaire droombank in onze zomeruitverkoop.