De zomeruitverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van tot 25% korting op je nieuwe modulaire droombank in onze zomeruitverkoop.

Leersoorten in vergelijking - de 9 meest populaire lederen soorten banken in directe vergelijking

Lederarten im Vergleich - die 9 beliebtesten Lederarten von Sofas im direkten Vergleich

Leer is een populair materiaal voor banken voor veel mensen. Maar welk type leer is het meest geschikt voor welke bank en wat zijn de vereisten van zorg en onderhoud? In dit artikel vergelijken we de 9 meest populaire lederentypen voor banken en presenteren we uw voor- en nadelen.

Inleiding tot de verschillende soorten leer

Voordat we de afzonderlijke lederentypen van dichterbij bekijken, nemen we aanvankelijk een overzicht van de verschillende soorten leer. Er is anilinleer, semi-leider leer, gepigmenteerd leer, nubucle leer, suede, synthetisch leer, buffelsleer en velours leer.

De betekenis van lederentypen voor banken

Het kiezen van het juiste lederentype voor een bank hangt af van verschillende factoren. Dit omvat de optica, het gevoel, de weerstand en de zorgvereisten. Elk type leer heeft zijn eigen voor- en nadelen en moet daarom dienovereenkomstig worden gekozen.

Lederen types en hun eigenschappen

In het volgende presenteren we de individuele lederentypen en leggen we hun eigenschappen uit.

Anilin leer

Anilin -leer is een open leer dat niet gepigmenteerd is. Het wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke uitstraling. Het leer is erg ademend en aangenaam op de huid. Het is echter ook erg gevoelig voor vlekken en krassen.

Een anilin lederen bank moet daarom alleen worden opgezet in kamers die niet zwaar worden bezocht. Het moet ook regelmatig worden onderhouden om het leer glad te houden.

Semi-leider leer

Semi Leder is een leer dat enigszins gepigmenteerd is. Dit maakt het beter bestand tegen vlekken en krassen dan anilin leer. Het behoudt echter zijn natuurlijke uitstraling.

Een semi-leiderbank is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren, omdat deze resistenter is dan anilin leer. Het moet echter ook regelmatig worden gehandhaafd om het leer glad te houden.

Gepigmenteerd leer

Gepigmenteerd leer is een leer dat bedekt is met een laag pigment. Dit maakt het erg bestand tegen vlekken en krassen. Het heeft echter niet langer de natuurlijke optica en aanvoelt als anilin leer of semi-leider leer.

Een bank gemaakt van gepigmenteerd leer is zeer geschikt voor zwaar bezochte kamers zoals woonkamer of kantoren. Het is heel gemakkelijk om voor te zorgen en hoeft niet regelmatig te worden onderhouden.

Nubucelleer

Nubucleder is een leer dat enigszins werd geschuurd om een ​​fluweelachtig oppervlak te creëren. Het is erg zacht en aangenaam op de huid. Het is echter ook erg gevoelig voor vlekken en krassen.

Een bank gemaakt van nuusleer Dus mogen alleen worden opgezet in kamers die niet zwaar worden bezocht. Het moet ook regelmatig worden onderhouden om het leer glad te houden.

Suede

Wild leer is een leer dat is gemaakt van de huid van dieren zoals herten of wild zwijn. Het is erg zacht en aangenaam op de huid. Het is echter ook erg gevoelig voor vlekken en krassen.

Een suede bank moet daarom alleen worden opgezet in kamers die niet zwaar worden bezocht. Het moet ook regelmatig worden onderhouden om het leer glad te houden.

lederen

Synthetisch leer is een lederen vervanging die van plastic is gemaakt. Het is zeer bestand tegen vlekken en krassen. Het heeft echter niet de natuurlijke uitstraling en aanvoelt als echt leer.

Een synthetische lederen bank is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren, omdat deze beter bestand is dan echt leer. Het is ook heel gemakkelijk om voor te zorgen en hoeft niet regelmatig te worden onderhouden.

Buffel

Baffell leer is een leer dat is gemaakt van de huid van Buffalo. Het is zeer resistent en duurzaam. Het heeft echter niet de natuurlijke optica en aanvoelt als anilin leer of semi-leider leer.

Een lederen bank van Buffalo is goed geschikt voor zwaar bezochte kamers zoals woonkamer of kantoren. Het is heel gemakkelijk om voor te zorgen en hoeft niet regelmatig te worden onderhouden.

Suede

Velours -leer is een leer dat enigszins werd geschuurd om een ​​fluweelachtig oppervlak te creëren. Het is erg zacht en aangenaam op de huid. Het is echter ook erg gevoelig voor vlekken en krassen.

Een velours lederen bank moet daarom alleen worden opgezet in kamers die niet erg bezoeken zijn. Het moet ook regelmatig worden onderhouden om het leer glad te houden.

Anilin leer

Anilin -leer wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke uitstraling. Het is een dun leer dat oorspronkelijk geen of alleen een lichte oppervlaktebehandeling heeft ontvangen. Dit maakt het bijzonder zacht en knuffelig. Anilin -leer is echter gevoelig voor vuil en vloeistoffen en vereist regelmatig zorg. Zelfs slijtagesporen kunnen snel zichtbaar worden op Anilin -leer.

Het leer wordt verkregen uit de huiden van vee, die meestal uit Europa of Zuid -Amerika komen. Vanwege de natuurlijke optica en het gevoel wordt anilin leer vaak gebruikt voor meubels van hoog sofa's en banken en fauteuils. Het leer wordt ook gebruikt in de mode -industrie, bijvoorbeeld voor schoenen en handtassen.

De productie van Anilin-leer is complex en vereist veel knowhow. Het leer is gekleurd in een trommel, die de kleur diep in het leer doordringt. Dit creëert het natuurlijke uiterlijk van het leer. Omdat het leer alleen een lichte oppervlaktebehandeling krijgt, blijft de natuurlijke structuur van het leer bewaard.

Eigenschappen van anilin leer

  • Natuurlijke optica en gevoel
  • dun en zacht
  • gevoelig voor vuil en vloeistoffen
  • neigt naar sporen van slijtage
  • ademend

Het ademende leer zorgt voor een aangenaam klimaat en is daarom vooral populair in de zomer. Anilin lederen banken mogen echter niet direct in de zon zijn omdat het leer kan vervagen.

Voor- en nadelen van anilin lederen banken

+ Natuurlijke optica en gevoel
+ zacht en knuffelig
+ ademend
- Gevoelig voor vuil en vloeistoffen
- heeft regelmatige zorg nodig
- neigt naar sporen van slijtage
- duurder dan banken gemaakt van synthetisch leer of stof

Ondanks de nadelen zijn anilin lederen banken erg populair. Ze zijn tijdloos en passen zich aan aan elke meubelstijl. Met de juiste zorg kunt u lange tijd genieten van een anilin lederen bank.

Semi-leider leer

Semi Leder is een materiaal van hoge kwaliteit dat is gemaakt van de beste huiden van vee. Het is vergelijkbaar met Anilin Leather Natural, maar het heeft een lichte oppervlaktebehandeling gekregen. Dit maakt het beter bestand tegen vuil en vloeistoffen, maar verliest niet zijn oorspronkelijke optica en gevoel. Semi-leider leer is een goede keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een zacht en natuurlijk uitziend leer, maar ook waardeweerstand.

Het leer wordt geproduceerd door een speciale bruining, waarin alleen natuurlijke materialen worden gebruikt. Het oppervlak van het leer is licht geschuurd om onregelmatigheden te verwijderen. Het wordt dan voorzien van een dunne beschermende laag die het beter bestand maakt tegen vuil en vloeistoffen.

Semi Leder is bijzonder aangenaam om aan te raken en te zitten. Het heeft een zacht en glad oppervlak dat comfortabel aanvoelt. De natuurlijke uitstraling van het leer geeft uw bank een unieke en tijdloze charme.

Eigenschappen van semi-leider leer

Semi-leider leer heeft veel eigenschappen die het een populair materiaal maken voor banken van hoge kwaliteit. De belangrijkste eigenschappen zijn onder meer:

  • Natuurlijke optica en gevoel
  • meer bestand tegen vuil en vloeistoffen dan anilin leer
  • Niet zo gevoelig voor slijtagesporen

Deze eigenschappen maken semi-geleiders een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige en duurzame bank.

Voordelen en nadelen van semi-leider lederen banken

Semi-Leder lederen banken hebben veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Hier zijn de belangrijkste voor- en nadelen in één oogopslag:

Voordelen

  • Natuurlijke optica en gevoel
  • meer bestand tegen vuil en vloeistoffen dan anilin leer

Nadelen

  • Regelmatige zorg vereist
  • Niet zo resistent als gepigmenteerd leer

Ondanks enkele nadelen is Semi-Luder een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige bank die zowel duurzaam als mooi is. Met de juiste zorg kunt u ervoor zorgen dat uw semi-beedingsband vele jaren in de beste staat blijft.

Gepigmenteerd leer

Gepigmenteerd leer is een van de meest populaire ledertypen op de markt. Het wordt behandeld met kleurstoffen en een lak om een ​​even farbo -oppervlak te bereiken. Als gevolg hiervan ziet het er minder natuurlijk uit dan anilin leer en semi-leider leer, maar is het beter bestand tegen vuil, vloeistoffen en slijtage. Gepigmenteerd leer is een goede keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een gemakkelijk verzet en resistent leer.

De behandeling van gepigmenteerd leer biedt veel voordelen. Het is beter bestand tegen vlekken en vuil, waardoor het een ideale keuze is voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Bovendien is het minder vatbaar voor slijtage en slijtage, wat betekent dat het langer duurt dan andere soorten leer.

Een ander voordeel van gepigmenteerd leer is dat het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Van klassieke kleuren zoals zwart en bruin tot levendige kleuren zoals rood en blauw, er is iets geschikt voor elke smaak.

Eigenschappen van gepigmenteerd leer

Gepigmenteerd leer heeft een aantal unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere soorten leer. Hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen:

  • Weerstand tegen vuil, vloeistoffen en slijtage
  • Minder vatbaar voor slijtage en slijtage
  • Beschikbaar in veel verschillende kleuren

Voordelen en nadelen van gepigmenteerde lederen banken

Als u een nieuwe bank wilt kopen, is gepigmenteerd leer een uitstekende keuze. Hier zijn enkele voor- en nadelen van gepigmenteerde lederen banken:

Voordelen

  • Gemakkelijk te verzorgen en bestand tegen vlekken en vuil
  • Duurzaam en bestand tegen slijtage en slijtage
  • Beschikbaar in veel verschillende kleuren

Nadelen

  • Minder natuurlijk dan aniline en semi-leider leer
  • Minder ademend dan natuurlijke leersoorten

Al met al is gepigmenteerd leer een uitstekende keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een gemakkelijk verzending en resistent leer. Met zijn vele voordelen en de grote selectie van kleuren, is het een uitstekende keuze voor elk huis.

Nubucelleer

Nubucleder is een leer van hoge kwaliteit dat vaak wordt gebruikt voor de productie van banken en andere meubels. Het wordt geschuurd om een ​​fluweelachtig oppervlak te bereiken dat het een unieke uitstraling geeft. In vergelijking met gepigmenteerd leer is nubucelleer iets gevoeliger, maar houdt het zijn natuurlijke uiterlijk en gevoel.

Nubucelleer is gemaakt van de bovenkant van de huid en is daarom van nature zacht en knuffelig. Het is een goede keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een natuurlijke uitstraling, maar ook aandacht besteden aan weerstand.

Als u een nubucled -bank koopt, moet u er rekening mee houden regelmatige zorg Moet zijn schoonheid en duurzaamheid behouden. Het is gevoeliger dan gepigmenteerd leer en vereist daarom meer aandacht en zorg.

Eigenschappen van Nubucleder

Nubucleder heeft een fluweelachtig oppervlak dat het een unieke uitstraling geeft. Het is van nature zacht en knuffelig en voelt aangenaam aan op de huid. In vergelijking met gepigmenteerd leer is nubucelleer iets gevoeliger, maar houdt het zijn natuurlijke uiterlijk en gevoel.

Een ander voordeel van nubucelleer is dat het ademend is en vocht kan absorberen en vrijgeven. Als gevolg hiervan blijft het aangenaam koel en droog, zelfs bij warm weer.

Voor- en nadelen van geteisterde banken

Nubucleders banken hebben veel voordelen, maar ook enkele nadelen waarmee u rekening moet houden bij het beslissen over een nieuwe bank. De voordelen omvatten de natuurlijke optica en het gevoel, die resistenter zijn dan anilin leer en semi-leider leer.

Een ander voordeel van geteisterde banken is dat ze ademend zijn en vocht kunnen absorberen en kunnen indienen. Als gevolg hiervan blijven ze aangenaam koel en droog, zelfs bij warm weer.

Een nadeel van geteisterde banken is dat u regelmatig zorg nodig hebt om uw schoonheid en duurzaamheid te behouden. Ze zijn gevoeliger dan gepigmenteerd leer en vereisen daarom meer aandacht en zorg. Als u echter klaar bent om voor uw geteisterde bank te zorgen, zult u vele jaren blij zijn.

Over het algemeen is nubucelleer een uitstekende keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een natuurlijke uitstraling en aandacht besteden aan weerstand. Met de juiste zorg blijft uw nubucled -bank al vele jaren mooi en functioneel.

Onze Livom -banken zijn ook beschikbaar in nubucelleer. Klik hier voor onze lederen banken:

 

Suede

Soda -leer is gemaakt van dieren zoals herten of vee. Het wordt gekenmerkt door zijn fluweelachtige oppervlak en wordt als bijzonder zacht en knuffelig beschouwd. Suede is echter gevoelig voor vuil, vloeistoffen en slijtage.

Eigenschappen van suede

Ziologeerd leer is een natuurlijk product en heeft daarom zijn karakteristieke eigenschappen. Naast het fluweelachtige oppervlak is het bijzonder zacht en knuffelig. Het past zich perfect aan het lichaam aan en zorgt voor een aangename zitplaatsen. Suede is echter ook gevoeliger dan andere materialen. Het kan snel vlekken en verontreinigingen aannemen en is vatbaar voor slijtage.

Een ander voordeel van suede is het ademend vermogen. In tegenstelling tot synthetisch leer of andere synthetische materialen, kan suede suede absorberen en vrijgeven. Als gevolg hiervan blijft het aangenaam koel, zelfs bij warme temperaturen.

Voor- en nadelen van suède banken

Wilde lederen banken hebben hun eigen charme en zijn een echte opvangcentrum in veel woonkamers. Ze stralen gezelligheid en warmte uit en nodigen je uit om te ontspannen. Een ander voordeel is uw duurzaamheid als u goed onderhouden bent.

Het is echter belangrijk om van tevoren duidelijk te zijn over de nadelen van suede banken. Zoals reeds vermeld, is suede gevoeliger dan andere materialen. Het kan snel vlekken en verontreinigingen aannemen en is vatbaar voor slijtage. Daarom moet u met een suede bank bijzondere aandacht besteden aan het niet morsen van vloeistoffen erop en het regelmatig schoonmaken.

Een ander nadeel van suède banken is hun prijs. Omdat het een natuurlijk product van hoge kwaliteit is, zijn suède banken vaak duurder dan andere gemaakt van synthetisch leer of stof.

Uiteindelijk hangt het bij het kiezen van een bank altijd af van individuele behoeften en voorkeuren. Als u op zoek bent naar een bijzonder zachte en knuffelige bank en klaar is, is er iets meer tijd en moeite de verzorging Om te investeren, kan een suede bank een goede keuze zijn.

lederen

Synthetisch leer is een populair materiaal voor meubels, kleding en accessoires. Het is gemaakt van verschillende materialen zoals polyurethaan of PVC en is een alternatief voor natuurlijke lederen variëteiten. Het is gemakkelijk om voor te zorgen, resistent en visueel nauwelijks te onderscheiden van echt leer. Er zijn echter enkele verschillen tussen synthetisch leer en echt leer dat moet worden overwogen.

Eigenschappen van synthetisch leer

Synthetisch leer heeft veel positieve eigenschappen. Het is gemakkelijk om voor te zorgen en bestand tegen vlekken en krassen. In tegenstelling tot echt leer is het minder vatbaar voor vocht en kan het daarom gemakkelijker worden gereinigd. Bovendien kan het nauwelijks worden onderscheiden van echt leer en zijn het verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ontwerpen.

Synthetisch leer heeft echter ook enkele nadelen. Het is minder ademende types van natuurlijk lederen, wat betekent dat het sneller zweterig kan worden. Bovendien kan het oppervlak van het synthetische leer, als ze lange tijd worden gebruikt, worden afgezet of draait.

Voordelen en nadelen van synthetisch leerbanken

Kunstleren banken zijn een populaire keuze voor veel mensen. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en bestand tegen vlekken en krassen. Bovendien zijn ze vaak goedkoper dan echte lederen banken en bieden ze nog steeds een vergelijkbare uitstraling. Er zijn hier echter ook enkele nadelen.

Zoals reeds vermeld, is synthetisch leer minder ademend dan echt leer. Dit betekent dat het sneller zweterig kan worden en ongemakkelijk is om te zitten, vooral in de zomer. De houdbaarheid van synthetische lederen banken is vaak minder dan die van echte lederen banken. Het materiaal kan sneller verslijten of verkleuren, wat betekent dat de bank sneller moet worden vervangen.

Uiteindelijk hangt het af van individuele behoeften en voorkeuren, of u nu kiest voor een kunstleer of een echte lederen bank. Beide materialen hebben voor- en nadelen die moeten worden afgewogen voordat een beslissing wordt genomen.

Buffel

Baffell Leather is een populaire keuze voor meubels, omdat het een robuust oppervlak heeft en beter bestand is tegen slijtage dan andere soorten leer. Het is echter minder zacht en knuffelig dan anilin leer of semi-leider leer.

Verbaasd leer is gemaakt van de huid van waterbuffels. Deze dieren bevinden zich in Azië en Afrika en worden vaak gebruikt als werkdieren. Het leer dat wordt verkregen uit uw huid is van nature dik en robuust, waardoor het een ideale keuze is voor meubels die zwaar worden gebruikt.

Het buffelleer wordt tijdens het zonneproces behandeld om de duurzaamheid en weerstand tegen slijtage te vergroten. Het is ook minder vatbaar voor vlekken en vuil dan andere soorten leer, waardoor het een praktische keuze is voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Eigenschappen van buffelleer

Baffell Leather heeft een aantal eigenschappen die het een populaire keuze voor meubels maken:

  • Robuust oppervlak
  • Beter bestand tegen slijtage dan andere soorten leer
  • Minder vatbaar voor vlekken en vuil
  • Praktische keuze voor gezinnen met kinderen of huisdieren

Er zijn echter ook enkele nadelen van buffelleer die moeten worden overwogen voordat u meubels van dit materiaal kiest.

Voor- en nadelen van buffelleidersbanken

Sommige voordelen van buffelleren banken zijn:

  • Resistent tegen slijtage
  • Lange duurzaamheid
  • Praktische keuze voor gezinnen met kinderen of huisdieren

Sommige nadelen van buffelleren banken zijn:

  • Minder zacht en knuffelig dan anilin leer of semi-leider leer
  • Kan duurder zijn in vergelijking met andere soorten leer
  • Nodig zijn regelmatige zorgom zijn duurzaamheid te behouden

Uiteindelijk hangt de keuze van leer voor meubels af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als u op zoek bent naar een robuust en resistent materiaal dat ook praktisch is, kan buffelleer de juiste keuze voor u zijn.

Suede

VelourSleder is een zeer populair materiaal voor kleding, meubels en accessoires. Het wordt gekenmerkt door een fluweelachtig oppervlak en wordt als bijzonder zacht en knuffelig beschouwd. Vergeleken met gepigmenteerd leer of buffelleer, is suede gevoeliger voor vuil, vloeistoffen en slijtage.

Het materiaal wordt verkregen uit de onderkant van de dierenhuid, daarom wordt het ook wel suede genoemd. Het is een natuurlijk product en daarom bijzonder ademend en huidvriendelijk. Velourleer wordt vaak gebruikt voor kleding van hoge kwaliteit zoals jassen, jassen en broeken, omdat het zeer aangenaam is om te dragen vanwege het zachte oppervlak.

Eigenschappen van Veloursleder

VelourSleder heeft een aantal speciale eigenschappen die het onderscheiden van andere soorten leer:

  • Spine -oppervlak: het schuren van het oppervlak creëert de karakteristieke fluweelachtige structuur van het suede.
  • Bijzonder zacht en knuffelig: vanwege de fijne vezelstructuur is suede erg zacht en knuffelig.
  • Suede is gevoeliger voor vuil, vloeistoffen en slijtage: vanwege de fijne vezelstructuur is suede gevoeliger voor externe invloeden zoals vuil, vloeistoffen en slijtage.

Voor- en nadelen van veloursleder-sofas

Veloursleder -banken zijn een populaire keuze voor meubels in de woonkamer. Hier zijn enkele voor- en nadelen van veloursleder-sofas:

  • Vooral zacht en knuffelig: veloursleder banken zijn zeer comfortabel en gezellig vanwege hun zachte oppervlak.
  • Gevoeliger voor vuil, vloeistoffen en slijtage: Zoals bij alle suède producten, moet ook voorzichtigheid worden gebracht voor velours lederen banken om vuil, vloeistoffen en slijtage te voorkomen.
  • Noble uiterlijk: Veloursleder -banken hebben een nobel en luxueus uiterlijk vanwege hun fluweelachtige oppervlak.
  • Zorg: vanwege hun gevoeligheid hebben velours lederen banken regelmatig zorg en schoonmaak nodig.

Over het algemeen is velours leer een zeer hoogwaardig en aangenaam materiaal, dat echter een zekere voorzichtigheid vereist vanwege de gevoeligheid. Met de juiste zorg en aandacht kunnen velorleren producten echter lang genieten.

Conclusie en aanbevelingen

Het kiezen van het juiste lederentype voor een bank hangt af van verschillende factoren. Als u de voorkeur geeft aan een natuurlijke look en feel en klaar bent om het leer regelmatig te onderhouden, wordt u goed geadviseerd met anilinleer of getypeerd leer. Semi-leider leer is een goede keuze voor mensen die aandacht besteden aan veerkracht, maar niet willen doen zonder een natuurlijke uitstraling. Gepigmenteerd leer is geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan een gemakkelijk verzet en resistent leer. Synthetisch leer is een goedkoop alternatief voor natuurlijke lederen variëteiten. Het buffelleer en het velours leer zijn geschikt voor mensen die aandacht besteden aan weerstand tegen slijtage, maar toch een zacht oppervlak willen.

De beste soorten leer voor verschillende vereisten

  • Natuurlijke optiek en gevoel: anilin leer of nubucle leer
  • Weerstand: semi-leider leer, gepigmenteerd leer, buffelleer of velours leer
  • Doelstelling: gepigmenteerd leer of synthetisch leer

Tips voor het onderhouden en onderhouden van lederen banken

Ongeacht het geselecteerde lederen type Lederen bank die regelmatig wordt verzorgd worden om zijn schoonheid en weerstand te behouden. Hier zijn een paar tips:

  • Gebruik alleen speciale lederen zorgproducten en geen conventionele huishoudelijke reinigingsmiddelen.
  • Stel de lederen bank niet bloot om zonlicht of verwarmingsbronnen te sturen.
  • Vermijd vocht op de bank.
  • Veeg de bank regelmatig af met een droge doek om stof en vuil te verwijderen.

De zomeruitverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van tot 25% korting op je nieuwe modulaire droombank in onze zomeruitverkoop.