Een kleine woonkamer inrichten - hoe doe je dat goed?

Kleines Wohnzimmer einrichten – So machst du’s richtig - Livom

De woonkamer is het middelpunt van ons huis. Hier ontmoeten we familie en vrienden, kijken we films en series, spelen we spelletjes en nemen we even afstand van het dagelijkse leven.

Als je een grote woonkamer hebt, heb je veel speelruimte en vrijheid bij het inrichten. Het inrichten van een kleine woonkamer is echter wat lastiger, want hoe kleiner de kamer, hoe sneller het rommelig oogt.

Wij vertellen je waar je op moet letten bij het inrichten als je je kleine woonkamer optimaal wilt benutten!

Gebruik lichte kleuren

Als je je kleine woonkamer groter wilt laten lijken, kun je kiezen voor lichte kleuren zoals wit, crème, beige of lichtgrijs. Zachte en ingetogen tinten laten de kamer groter en minder drukkend lijken. In combinatie met verschillende houten elementen zorgt dit voor een geweldig samenspel.

Als je de kleur van de bank zat bent, kun je eenvoudig nieuwe hoezen bestellen in onze shop - zelfs voor afzonderlijke modules. Dit betekent dat u niet de hele bank hoeft te vervangen, maar alleen de stoffen hoezen.

Naar de stoffen hoezen

Veel licht

Niet alleen meubels in lichte kleuren kunnen een woonkamer vergroten, maar ook veel natuurlijk licht. Grote vensterpuien doen een kamer onmiddellijk groter en gezelliger lijken. Indien mogelijk moet natuurlijk daglicht daarom het verlichtingsconcept in de woonkamer domineren. Zorg er dus voor dat je geen zware gordijnen of grote meubels voor je raam hebt - deze zouden de kamer krap maken en veel donkerder doen lijken.

Vergroot je kamer met spiegels

Spiegels - of ze nu XL zijn of eerder klein - kunnen ook wonderen verrichten en je woonkamer groter doen lijken dan hij eigenlijk is. Zodra je een spiegel op een geschikte plaats in je woonkamer installeert, worden de kamer en het daglicht erin weerspiegeld, waardoor de kamer uiteindelijk groter lijkt. Een spiegel is daarom een absolute must-have in elke kleine woonkamer.

 

Modulaire banken

Wat is er beter voor een kleine woonkamer dan een modulaire bank? Dankzij de afzonderlijke modules kunt u uw sofa precies aanpassen aan de omstandigheden in uw woonkamer. U bent volledig flexibel met onze modulaire sofa's en kunt modules, rugleuningen en kussens naar wens bestellen - precies zoals het in uw woonkamer past.

Laten we onze modulaire sofa Donna als voorbeeld nemen: deze bestaat uit vier modules die u naar wens kunt rangschikken.

Woon je alleen en heb je aan twee of drie modules genoeg? Geen probleem! Koop gewoon de modules die je nodig hebt. Je kunt altijd bijbestellen als je huishouden uitbreidt en je kleine bank zijn grenzen bereikt.

Je kunt de bank ook zo opstellen dat mensen tegenover elkaar zitten - briljant, toch? Deze opstelling is gewoon perfect voor dagen waarop je verschillende dingen wilt doen en toch tijd met elkaar wilt doorbrengen. 😉

Je bent ook volledig flexibel in het kiezen van de kleur: als je wilt, kun je zelfs elke module in een andere kleur kopen. Als je een kleur niet meer mooi vindt, kun je de bekleding gewoon online in een andere kleur bestellen. Onze modulaire sofa's geven je heel veel vrijheid - waardoor ze de perfecte keuze zijn voor elke woonkamer.

Gebruik hoogtes op de juiste manier

Als je niet zo veel ruimte beschikbaar hebt in de lengte en de breedte, heb je nog altijd de hoogte van je woonkamer - dus maak er handig gebruik van!

Je kunt bijvoorbeeld een grote plank met veel opbergruimte neerzetten of verschillende kleinere planken waarop je van alles en nog wat kunt opbergen. Hoge planken of fotowanden laten je kamer langer en dus groter lijken.

Meubels met slimme opbergruimtes

Als je niet genoeg opbergruimte hebt in je woonkamer, moet je zeker meubels met geïntegreerde opbergvakken kopen. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld geweldige banken met zulke ingebouwde vakken. Met onze Marie-bank bijvoorbeeld kun je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen avond op de bank opbergen in de armleuning. Of het nu gaat om snacks, kussens, de afstandsbediening of een goed boek: er is voor alles een plek in dit geheime vak.

Kleuraccenten plaatsen

Je inrichting hoeft niet altijd ton sur ton te zijn. Je kunt ook een statement maken in je woonkamer met opvallende kleuraccenten, zoals rood. Dit is de perfecte manier om de toon te zetten in kleine kamers.

Modulaire bank Katrina met rood middendeel

De modulaire bank Katrina is een echte blikvanger en perfect voor kleine woonkamers. Je hebt zoveel mogelijkheden om de afzonderlijke delen te combineren. De bank bestaat in principe uit vier modules en je kunt de kleur van elke module kiezen. De complete bank in lichtgrijs? Geen probleem! Twee fauteuils in aquamarijn, één in middengrijs en één in donkerblauw? Ook geen probleem!

Je kunt niet alleen uit de kleuren kiezen, maar ook uit het aantal modules. Je kunt in onze shop gemakkelijk modules weglaten of toevoegen - want wie weet heb je in de toekomst wel een heel andere woonkamer.

De modulaire bank Katrina zal veel flair toevoegen aan je woonkamer, vind je niet?

Focus op horizontale lijnen

Bij het inrichten van een kleine woonkamer moet je niet alleen spelen met de hoogte van de kamer, maar ook zorgen voor duidelijke horizontale lijnen. Duidelijke lijnen helpen om de woonkamer overzichtelijk en opgeruimd te laten lijken. Trek horizontale lijnen met planken, een klein dressoir of een rij foto's. Dit vergroot de ruimte visueel en maakt de kamer overzichtelijker. Dit vergroot de ruimte visueel en laat hem groter lijken.

Laat open ruimtes

Er zijn veel verschillende tips en trucs om een kleine woonkamer groter te laten lijken. Maar er is één ding dat je nooit moet doen: Je kamer volstoppen met meubels en accessoires. Je moet niet alleen terughoudend zijn met je meubels, maar ook met je decoraties. Overlaad de beschikbare ruimte dus niet - kies in plaats daarvan voor minimalisme en creëer ruimte om te ademen.

Creëer een centrum

Laat je bank het hoogtepunt van de woonkamer zijn en schik je andere meubels eromheen. Zorg er ook voor dat de andere meubels naast de bank er niet te volumineus uitzien, maar een harmonieus samenspel vormen. Als je de bank in het midden van de kamer plaatst en niet direct tegen de muur, zal de kamer nog groter lijken.

Klein maar OHO

Zie je het voor je? Zelfs een kleine woonkamer kan heel mooi en uitnodigend zijn met de juiste inrichting. Neem onze tips ter harte en ga aan de slag.

Heb jij nog andere tips die we zeker moeten toevoegen? Neem dan contact met ons op! En als je zelf ook een kleine woonkamer hebt, stuur ons er dan een foto van ter inspiratie voor iedereen die nog niet weet hoe hij die moet inrichten. 💫