De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.

Houd katten uit de bank: dus het werkt

Katzen vom Sofa fernhalten: So funktionierts - Livom

Katten zijn erg populaire huisdieren, maar ze kunnen ook heel bijzonder zijn. Een gedrag dat veel katteneigenaren met een uitdaging vormen, is het krabben van meubels. De bank is een bijzonder populair doel. Maar waarom houden katten zoveel van de bank en hoe kunt u voorkomen dat ze deze vernietigen?

Waarom katten van de bank houden

Gemak en warmte

Katten zijn uiterst comfortabel en zoeken graag naar gezellige koekjes om te rusten. De bank biedt een zachte en warme plek om te ontspannen, die katten bijzonder aangenaam vinden. Het kan dus zijn dat katten om deze reden gewoon de voorkeur geven aan de bank.

Wist je dat katten van nature van warmte houden? Ze hebben een hogere lichaamstemperatuur dan mensen en zoeken daarom altijd naar warme plaatsen om te rusten. De bank biedt u niet alleen het comfort waarnaar u op zoek bent, maar ook de warmte die u nodig hebt.

Territoriaal gedrag

Katten staan ​​ook bekend als territoriale dieren. Ze markeren hun territorium met krassporen en willen laten zien dat de bank van hen is. Zelfs als de bank daadwerkelijk ons ​​eigendom is, kan onze kat proberen het als uw persoonlijke territorium te zien.

Wist je dat katten niet alleen hun territorium markeren via krassporen, maar ook door geurmerken? Je hebt speciale klieren op je poten en gezicht waarmee je geuren scheidt. Deze geuren dienen om hun territorium te markeren en andere katten te laten zien dat ze hier thuis zijn.

Nabijheid van mensen

Veel katten zijn zeer aanhankelijk en zoeken naar hun eigenaren. De bank is een plek waar wij mensen vaak verblijven en ontspannen. Als we op de bank zitten of liggen, willen onze katten misschien gewoon bij ons zijn en daarom de bank kiezen als een plek om te verblijven.

Wist je dat katten zelfs een kalmerend effect hebben op ons mensen? Studies hebben aangetoond dat spinnenkatten stress kunnen verminderen en het goeden kunnen vergroten. Dus als je kat op de bank naast Jij Spinnen, ze doet niet alleen iets goeds voor zichzelf, maar ook Jij.

Modulaire banken met veranderlijke covers:

Preventieve maatregelen

Om dat te voorkomen jouw Kat de bank krassen of vies, er zijn een paar nuttige maatregelen die Jij Grijp kAnnst. Een combinatie van verschillende methoden is vaak het meest effectief.

Bied krasopties aan

Als je kat graag op de bank krabt, moet je haar een alternatief aanbieden. Krassen of krasmatten kunnen een goede manier zijn om de aandacht van uw kat af te leiden van de bank. Zorg ervoor dat de kras stabiel en veilig is en is voorzien van een materiaal dat de uwe Cat houdt ervan om te krassen.

Er zijn verschillende scratch -opties voor katten. Van eenvoudige krasplaten tot grote krasbomen met verschillende niveaus en speelgoed. Selecteer een kras van uw behoeften en die van u Budget komt overeen. Sommige katten geven de voorkeur aan verticale krassen, terwijl anderen liever horizontaal krassen. Bekijk het gedrag de jouwe Cat en bied haar een geschikte kras aan.

Creëer alternatieve slaapplaatsen

Als jouw Kat gebruikt de bank graag als een slaapplaats, dat zou je moeten doen Bied haar nog een gezellige plek aan. Een comfortabele kattengrot of een dierenbed kan een goed alternatief zijn. Zet de nieuwe slaapfaciliteit op op een plek die je kat leuk vindt en lokt ze naar speelgoed of traktaties.

Katten zijn erg kieskeurig als het gaat om hun slaapplaats. Sommigen geven de voorkeur aan zachte en donzige bedden, terwijl anderen liever in een grot slapen. Bekijk het gedrag van je kat en bied haar een bed aan dat aan haar behoeften voldoet. Vergeet niet om het bed of de grot regelmatig schoon te maken Cat om een ​​hygiënische slaapplaats aan te bieden.

Kansen voor speel- en werkgelegenheid

Katten kunnen zeer speelse dieren zijn en hebben regelmatig werk nodig. Als u uw Distorische kat met speelgoed en activiteiten, ze zal minder tijd hebben om rond te schrapen op de bank. Bied uw kat gevarieerde speelopties aan en wijzig ze regelmatig om verveling te voorkomen.

Er zijn verschillende speelgoed voor katten, van eenvoudige ballen tot interactieve games. Katten zijn dol op jagen en spelen, dus bieden haar verschillende manieren om haar jachtinstinct te bevredigen. U kunt ook feed of traktaties aanbieden om uw kat bezig te houden en uw hersenen tegelijkertijd te trainen.

Educatieve tips voor katten

Soms zijn preventieve maatregelen alleen niet voldoende om uw kat uit de buurt van de bank te houden. In dit geval kunt u ook uw kat opvoeden en haar leren de bank te vermijden.

Positieve bekrachtiging

Een positieve versterking is het meest effectieve type katteneducatie. Beloon je kat met liefde, lof en delicatessen als je de bank niet gebruikt. Moedig hen aan om hun nieuwe kras- of slaapfaciliteiten te gebruiken en haar te laten zien hoeveel plezier je ook buiten de bank kunt hebben.

Een manier naar je Katten aanmoedigen om hun nieuwe kras- of slaapfaciliteiten te gebruiken, is ze spuiten met kattenkruid of valeriaan. Deze geuren zijn erg aantrekkelijk voor katten en kunnen u helpen uw nieuwe meubels sneller te accepteren.

Het is ook belangrijk dat je de jouwe hebt Cat niet overweldigd. Als je haar te veel nieuwe dingen tegelijk geeft, kan ze zich overweldigd voelen en de bank gebruiken als toevluchtsoord. Geef haar daarom tijd en geduld om te wennen aan haar nieuwe omgevingen.

Gevolg en geduld

Succesvolle katteneducatie vereist geduld en consistentie. Als jij jouw Wil een kat leren om de bank te vermijden, dat moet je Blijf volhardend en handhaaf herhaaldelijk dezelfde regels. Zorg ervoor dat je je kat niet bestraft of berispt, maar geef haar in plaats daarvan de tijd om nieuwe gewoonten te ontwikkelen.

Het is ook belangrijk dat je de jouwe hebt Cat niet overweldigd met te veel regels. Als je haar te veel verboden geeft, kan ze zich gestrest voelen en de bank gebruiken als een retraite. Geef haar daarom duidelijke instructies en concentreer u op de benodigdheden.

Afleiding en afbuiging

Als je kat wordt betrapt wanneer je de bank probeert te krabben, moet je ze niet straffen of rechtstreeks schreeuwen. Poging In plaats daarvan, om ze af te leiden en om ze aan iets anders in te wisselen. Speel met haar of bied haar een alternatief aan om haar aandacht op iets anders te vestigen.

Een manier naar je Een kat afleiden is om je speelgoed aan te bieden. Katten zijn dol op jagen en spelen, en speelgoed kan helpen om hun krasbehoeften op een andere plek te leven. Het is ook belangrijk dat je de jouwe hebt Cat verrast regelmatig met nieuw speelgoed om ze te motiveren en te entertainen.

Een andere tip is van jou Om de kat te belonen met voedsel. Een kleine beloning in de vorm van een traktatie kan de jouwe helpen Cat herinnert zich de training en gemotiveerd om de bank te vermijden.

Nuttige producten

Er zijn ook enkele producten op de markt die u kunnen helpen uw kat uit de buurt van de bank te houden.

Verwijderbare en vervangbare referenties

Als er een kras of beschadigd gebied van uw banken is, zijn Verwijderbare bankafdekkingen Een grote opluchting. Veel van de modulaire banken uit Livom hebben afneembare covers en het kan er op elk moment één zijn Vervanging worden besteld voor individuele elementen.

Sofa Protections Covers

Een bankbeschermingsdekking is een goede manier om de bank te beschermen tegen krabbensporen en vuil. Er zijn veel verschillende soorten beschermhoezen die gemakkelijk over de bank kunnen worden geplaatst. Zorg ervoor dat de dekking goed past en bestaat uit een stabiel, kras -resistent materiaal.

als jij Met behulp van een beveiligingsreferentie moet u er ook voor zorgen dat uw kat voldoende andere krasopties heeft. Een krasbak of krassenpost kan uw kat helpen de bank minder te gebruiken.

Cat Defense Sprays

Kattenverdedigingssprays zijn een andere manier om uw kat uit de buurt van de bank te houden. Deze sprays bevatten een aangename maar onaangename geur die katten niet leuk vinden. Spuit de spray op de bank of het gebied, de jouw Cat moet dat regelmatig vermijden en herhalen.

Het is echter belangrijk op te merken dat sommige kattenverdedigingssprays ook ongemakkelijk kunnen ruiken voor mensen. Dus test de spray altijd eerst in een klein gebied om er zeker van te zijn dat het voor u is En uw familie is acceptabel.

Dubbelzijdige lijmband

Dubbele -zijdige lijmband kan een goede manier zijn om te voorkomen dat uw kat de bank gebruikt. Katten vinden het niet leuk als hun poten plakken, dus het bevestigen van dubbele zijdige lijmband op de bank kan een effectief afschrikmiddel zijn. Vernieuwing De lijmband regelmatig om ervoor te zorgen dat deze altijd blijft hangen.

als jij Met behulp van dubbele -zijdige lijmtape zou u moeten Maar zorg er ook voor dat de jouwe Cat heeft genoeg andere plaatsen om te spelen en te rusten. Een gezellige kattengrot of een zacht kussen kan uw Cat gebruikt de bank minder.

Krasbak of krabbenpaal

Een krassenpost of een krasbak kan een goed alternatief zijn voor de bank en voorkomen dat uw kat de bank gebruikt. Deze meubels bieden de uwe aan Kat een manier om te krabben, te klimmen en te rusten. Zorg ervoor dat de krassenpaal of de scratch bin stabiel en veilig is en bestaat uit kras -resistent materiaal.

Plaats de krassenpaal of de krasbak op een plaats waar de jouwe Cat brengt graag tijd door, bijvoorbeeld in de buurt van een raam of in een rustige kamer. Geschenk de jouwe Cat ook genoeg tijd om de krassenpost of de krasbak te verkennen en eraan te wennen.

Samenvatting

Er zijn veel redenen, Waarom katten van de bank houden en het krassen of vervuilen. Een combinatie van preventie en onderwijs is vaak de beste manier om uw kat uit de buurt van de bank te houden. Bied uw kat alternatieve kras en slaap aan, stuur ze met spel en werk en laat haar zien dat er ook prachtige plekken zijn om te ontspannen buiten de banken. als jij blijf koppig en geduld hebben Kun je de jouwe Hef met succes katten op bij het vermijden van de bank.

Katten staan ​​bekend om hun onafhankelijkheid en koppigheid. Je hebt je eigen hoofd en doet vaak wat je wilt. Dit kan soms een uitdaging zijn voor katteneigenaren, vooral als het gaat om krabben en vervuiling van meubels.

Er zijn echter veel opties voor jouw Om te voorkomen dat katten de bank krabben en vervuilden. Een manier is om uw alternatieve krasopties aan te bieden. Er zijn veel verschillende soorten krasbomen en krasmatten op de markt waaruit je kan kiezen. het is belangrijk dat Jij Zoek een krasoptie die de jouwe is Kat vindt het leuk en die ze regelmatig gebruikte.

Naast krassenkansen is het ook belangrijk om uw kat af te leiden met spel en werkgelegenheid. Katten zijn dol op jagen en spelen, en als je genoeg oefening krijgt, is het minder kans om de bank of vervuiling te krabben. Er zijn veel verschillende speelgoed Je kunt je kat, van ballen en muizen aanbieden tot interactief speelgoed dat jouw Daag de kat uit en vermaak.

Het is ook belangrijk om uw kat te laten zien dat er prachtige plekken zijn om te ontspannen buiten de banken. Bied haar een gezellige slaapplek aan, zoals een kussen of een deken in een rustige hoek van de kamer. Zeker dat de ruimte comfortabel en gezellig is, zodat de jouwe Kat gebruikt het graag.

Als je kat ondanks alles de jouwe De inspanningen die de bank nog steeds krabben of vies, het is belangrijk om geduldig en persistent te blijven. Geef niet op en laat de jouwe zien Cat en nogmaals dat de bank geen geschikte plek is om te krabben of te vervuilen. Na verloop van tijd en veel geduld, kunt u uw kat met succes grootbrengen om de bank te voorkomen en in plaats daarvan alternatieve kras- en slaapopties gebruiken.


De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.