De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.

Tips tegen statisch geladen banken. Je kunt dat ertegen doen

Tipps gegen statisch aufgeladene Sofas. Das kannst du dagegen tun - Livom

Elektrisch geladen bank? Je kunt dat ertegen doen

Geef de jouwe de jouwe bank Altijd een elektrische klap? Dan ben je hier precies hier. We zullen u laten zien wat de reden is en hoe u de elektrische slagen in de toekomst kunt vermijden.

Elektrisch geladen meubels - wat zit er achter?

Je weet het waarschijnlijk: je zit op de bank en je krijgt een geveegd. Deze mini -huidige stakingen kunnen behoorlijk ongemakkelijk zijn. Als het hele ding in het donker gebeurt, kan er zelfs een zichtbare vonk zijn. Maar waarom kunnen meubels en andere objecten helemaal statisch zijn?

Er zitten verschillende oorzaken achter.

  • Droge lucht: Een veel voorkomende reden voor statisch opladen is droge lucht. Gewoonlijk kunnen positieve en negatieve ladingen over vocht in de lucht worden gecompenseerd. Zodra de lucht echter te droog is, wat vaak het geval is in de winter, kan deze compensatie niet meer plaatsvinden en kunnen vonken spuiten.

 

 

  • Wrijving: In het dagelijks leven leidt het vaak tot statisch opladen. Niet alleen wanneer de bank zuigt, is wrijving die kan leiden tot kleine elektrische schokken, maar ook als u gewoon door uw woonkamer gaat.
  • Materiaal: Natuurlijk wordt het ook beïnvloed door het materiaal of iets statisch kan worden opgeladen. Niet -managers zijn bijvoorbeeld kunststoffen of rubber. Synthetische chemische vezels zijn daarentegen nogal vatbaar en nodigen daarom gemakkelijker uit.

Onze tips tegen statische opladen

Natuurlijk weten we veel nuttige tips over hoe u onaangename vonken kunt voorkomen - dus kijk uit voor:

Gebruik droger doeken

Veeg met een droge doek over de bank is waarschijnlijk de eenvoudigste manier om statisch opladen tegen te gaan. Droger handdoeken zijn eigenlijk bedoeld voor de tuimeldroger en geven je was een frisse geur. Omdat ze echter ook een uitstekend effect hebben op statisch opladen, zijn ze perfect voor een kleine "bankdegradatie".

Verhoog de luchtvochtigheid

Heb je ooit gemerkt dat je bank je elektrische slagen geeft, vooral in de winter? Statische elektriciteit kan zich veel beter opbouwen in de droge verwarmingslucht.

 

 

Om de luchtvochtigheid bij u thuis te vergroten, kunt u bijvoorbeeld een luchtbevochtiger gebruiken. Maar het is ook eenvoudiger: een paar planten in de kamer kunnen het vochtgehalte in de lucht aanzienlijk vergroten.

Onmiddellijk na het stofzuigen worden banken meestal bijzonder opgeladen. Door uw bank gemakkelijk te bevochtigen met een verstuiver, kunt u effectief ontladingen en dus elektrische schokken tegengaan

Antistatische sprays

In sommige bekledingsmeubels zijn antistatische componenten al in de stof opgenomen, maar dit is natuurlijk geenszins het geval. Antistatische sprays zijn een super eenvoudige oplossing voor iedereen die zijn bank betrouwbaar wil bevrijden van elke lading.

Spuit gewoon de bank vanaf ongeveer 30 cm afstand en laat hem drogen. Daarna kan de bank direct worden gebruikt en is het elektrostatische opladen geschiedenis.

Maak zelf antistatische spray

Trouwens, je kunt ook zelf gemakkelijk een antistatische spray maken. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • 1 spuitfles
  • 1 theelepel stofverzachter
  • 1 kopje water

 

 

Meng eenvoudig de stofverzachter en water en u kunt beginnen. Voor gebruik moet u de oplossing goed schudden. Houd ook voldoende afstand van de bank met de zelfgemaakte spray zodat er geen vlekken optreden.

Ongeladen oppervlakken met metalen lossen

Nog een tip die u thuis gemakkelijk thuis kunt implementeren om uw bank te ontladen: klik een metalen kleding of een ander metaalobject en verspreid over de bankoppervlakken. U zult merken dat sommige metaal helpt om de ladingen weer in balans te brengen.

Met deze eenvoudige trucs kunt u eenvoudig elektrische slagen voorkomen.

Wilt u meer tips?

  • Running op blote voeten voorkomt vonken. Elektrostatische lozingen worden begunstigd door rubberzolen en sokken. Aan de andere kant, als je op blote voeten bent, kunnen geen vonken spuiten.
  • Crème jezelf regelmatig. Droge huid heeft de neiging een elektrische schok te activeren. Vooral in de wintermaanden moet u uw huid goed hydrateren.
  • Voeg 50 ml bakpoeder toe aan uw waspoeder om statisch opladen te voorkomen.
  • Met wasverzachter, droogballen, een bal aluminiumfolie of een vochtig washandje in de droger worden ook beschouwd als geheime wapens tegen elektrostatisch opladen.
  • Let op de materialen van uw kleding. Katoen of andere natuurlijke materialen nodigen minder uit dan nylon of andere synthetische vezels.

Eén ding is zeker: met deze eenvoudige tips en trucs hebben de vervelende elektrische schokken geen kans meer. 😉

Dus je kunt weer zorgeloos van je bank genieten - zonder een vonk.


De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.