De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.

Verwijder de vlekken uit de bank: met deze 11 trucs zal het zeker werken

Flecken aus dem Sofa entfernen: Mit diesen 11 Tricks funktioniert es bestimmt - Livom

Een bank kan een gezellige plek zijn waar je na een lange dag terug kunt leunen. Maar vlekken op de bank kunnen het gezellige gevoel vernietigen. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om vlekken van de bank te verwijderen. In dit artikel laten we u kennis maken met elf effectieve trucs waarmee u vlekken uit uw bank kunt verwijderen.

Waarom vlekken op de bank zo koppig zijn

Er zijn veel redenen waarom spots zo volhardend kunnen zijn op de bank. Een van de redenen is dat banken vaak bestaan ​​uit textiel die vlekken kunnen absorberen. Dit betekent dat de vlek niet alleen op het oppervlak van de bank blijft, maar ook de vezels doordringt. Hoe langer de vlek op de bank blijft, hoe moeilijker het wordt om het te verwijderen.

Een andere reden is dat banken vaak sterk worden gebruikt en daarom worden blootgesteld aan veel verschillende stoffen. Het is niet ongebruikelijk dat je eet, drinkt of zelfs op de bank slaapt. Al deze activiteiten kunnen leiden tot vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Als u dat niet doet Verwijderbare en wasbare deksels Hat, dit kan snel leiden tot ondergang. 

Om vlekken op uw bank te voorkomen, wordt het een gewone aanbevolen Bankreiniging evenals zorg. Als een vlek optreedt, moet u deze zo snel mogelijk behandelen om te voorkomen dat deze dieper in de stof doordringt.

De verschillende soorten plekken

Er zijn veel verschillende soorten plekken die op uw bank kunnen landen. Enkele van de meest voorkomende plekken zijn:

  • Rode wijnvlekken: rode wijn bevat tannines die kunnen leiden tot de vlek wordt donker en persistent.
  • Koffiebanden: koffie bevat zuurgraad en oliën die moeilijk te verwijderen kunnen zijn.
  • Bloedvlekken: bloedvlekken kunnen bijzonder persistent zijn omdat het bloed de stof kan doordringen.
  • Chocolade vlekken: chocolade bevat vet en suiker die de vlek koppig kan maken.
  • Vetvlekken: vetvlekken kunnen moeilijk te verwijderen zijn omdat ze vaak diep in de stof doordringen.

De materialen van de banktreinen

Sofabezügen kunnen bestaan ​​uit verschillende materialen, waaronder leer, katoen, polyester of microfiber. Elk materiaal vereist verschillende zorg en reiniging. Voordat u begint met het verwijderen van vlekken uit uw bank, moet u ervoor zorgen dat u Zorgvereisten Ken uw banken.

Als u niet zeker weet welk materiaal uw bank heeft, kunt u naar het label of de fabrikant kijken contact opnemen. Sommige materialen kunnen alleen worden behandeld met bepaalde reinigingsmiddelen, terwijl andere materialen gevoeliger zijn en alleen zachte reinigingsmiddelen vereisen.

Veel voorkomende fouten bij het verwijderen van vlekken

Voordat we omgaan met de verschillende trucs voor het verwijderen van vlekken, is het belangrijk om de meest voorkomende fouten te kennen bij het verwijderen van vlekken. Hier zijn enkele dingen die u moet vermijden:

  • Wrijf nooit een vlek op de bank. Dit kan de vlek dieper in de stof doordringen of de stof kan worden beschadigd. In plaats daarvan moet u zorgvuldig de vlek dep.
  • Gebruik geen scherpe reinigingsmiddelen of bleekmiddelen die de kleur of stof van uw bank kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan zachte reinigingsmiddelen of speciale vlekkenverwijderaar voor het materiaal van uw bank.
  • Gebruik geen warmtebronnen zoals strings of ijzer om vlekken te verwijderen, omdat dit de stof kan beschadigen. Laat de vlek in plaats daarvan in de lucht drogen.

Door deze tips te volgen en regelmatig uw bank te reinigen en te onderhouden, kunt u koppige vlekken vermijden en uw bank in goede staat houden.

Vind je droombank met wassen en veranderbare covers

De 11 meest effectieve trucs voor het verwijderen van vlekken

Nu tot de trucs voor het verwijderen van vlekken. Hier zijn 11 effectieve manieren om vlekken uit uw bank te verwijderen:

Trick 1: Soda en azijn

Meng soda en azijn op een pasta en breng deze op de plek aan. Laat het een paar minuten werken voordat het met een vochtige doek wegvaagt.

Wist je dat frisdrank en azijn ook erg handig zijn bij het schoonmaken van andere objecten in het huishouden? Samen vormen ze een effectieve reinigingspasta die vuil en vet verwijdert.

Trick 2: scheerschuim

Breng het scheerschuim op de plek aan en laat het een half uur werken. Veeg vervolgens het schuim af met een vochtige doek.

Schuimschuim is er niet alleen om te scheren! Het kan ook worden gebruikt als reinigingsmiddel omdat het vuil en vet verwijdert.

Trick 3: bakpoeder

Meng bakpoeder met water op een pasta en breng het aan op de plek. Laat het een uur werken voordat je het afveegt met een vochtige doek.

Bakpoeder kan ook zijn onaangename geuren worden gebruikt. Strooi het gewoon op tapijten of gestoffeerde meubels en laat het een nacht werken voordat je het opzuigt. Dit is ideaal voor Hond eigenaarWanneer de vierpotige vriend veel tijd aan de bank doorbrengt. 

Trick 4: citroensap en zout

Meng citroensap en zout op een pasta en breng deze aan op de vlek. Laat het een uur werken voordat je het afveegt met een vochtige doek.

Citroensap heeft ook ander gebruik in het huishouden. Het kan worden gebruikt als een natuurlijke reiniger, geurneutralisatie en zelfs als een vlekverwijderaar voor kleding.

Trick 5: Gall Soap

Breng ter plekke gal zeep aan en laat het een paar minuten werken voordat je het afveegt met een vochtige doek.

Gall -zeep is een natuurlijke zeep gemaakt van dierenvet. Het is een effectieve vlekverwijderaar en kan ook worden gebruikt om kleding en andere objecten schoon te maken.

Trick 6: Stain Remover Pen

Gebruik een vlekverwijderaar om de vlek direct te behandelen. Volg de instructies van de fabrikant hiervoor.

Spots Remover is praktisch voor onderweg of voor kleine plekken. Ze moeten echter zorgvuldig worden gebruikt omdat ze mogelijk niet geschikt zijn voor alle materialen.

Trick 7: Steam Cleaner

Gebruik een stoomreiniger om de vlek te behandelen. Dit werkt het beste voor vlekken op bekleding gemaakt van microvezel.

Stoomreinigers zijn een milieuvriendelijke manier om koppige vlekken en vuil te verwijderen. Ze zijn ook ideaal voor de Tapijten schoonmaken en tegels.

Trick 8: alcohol of alcohol

Breng ter plaatse alcohol of alcohol aan en dep het af met een vochtige doek.

Alcohol en alcohol zijn ook nuttig bij het reinigen van ramen en andere oppervlakken in het huishouden. Ze verwijderen effectief vet, vuil en vlekken.

Trick 9: babydoekjes

Gebruik babydoekjes om de vlek af te vegen.

Babydoekjes zijn niet alleen geschikt voor baby's! Ze zijn ook een snelle en gemakkelijke manier om vlekken en vuil van oppervlakken in het huishouden te verwijderen.

Trick 10: Hairspray

Breng haarsspray ter plaatse aan en laat het een half uur werken voordat je het afveegt met een vochtige doek.

Haarspray kan ook worden gebruikt bij het reinigen van schoenen en andere lederwaren. Het verwijdert vlekken en geeft het leer een mooie glans.

Trick 11: professionele schoonmaak

Als alle andere trucs mislukken, kan het tijd zijn om te profiteren van professionele hulp. Neem contact op met een professioneel schoonmaakbedrijf om vlekken uit uw bank te verwijderen.

Professionele reiniging is ook een goede optie voor het reinigen van tapijten, gordijnen en andere harde -op -gebied -objecten in het huishouden.

Met deze elf trucs zou het geen probleem moeten zijn om vlekken van uw bank te verwijderen. Vergeet niet dat het belangrijk is om de exacte zorgvereisten van uw banken te kennen voordat u begint met schoonmaken en frequente reinigingsfouten vermijdt.

Houd er rekening mee dat alle tips op eigen risico worden uitgevoerd en dat we geen enkele aansprakelijkheid accepteren.


De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.