De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.

10 tips: duurzaam leven, winkelen en leven

10 Tipps: Nachhaltiger leben, einkaufen & wohnen - Livom

Let je op de duurzaamheid in het dagelijks leven?

Hoe je antwoord ook is - laten we eerlijk zijn: de meesten van ons kunnen waarschijnlijk meer doen om je voetafdruk op onze planeet te verminderen.

Het woord duurzaamheid moet niet alleen een onbegrijpelijk modewoord blijven. Het zou een onderwerp moeten worden waar je ook in het dagelijks leven op kunt letten. Daarom hebben we onderzoek voor u gedaan en eenvoudige tips verzameld voor meer duurzaamheid in het dagelijks leven.

Duurzaam dagelijks leven - u kunt deze tips vanaf nu implementeren

  • Maak de vaatwasser en wasmachine vol

Afhankelijk van de vaatwasser en wasmachines kunnen echte energiemessen zijn, afhankelijk van het model. Als we het milieu al belasten, zou het minstens elke keer de moeite waard moeten zijn. Dus vul je vaatwasser en de wasmachine altijd zo goed mogelijk voordat je hem aanzet.

Als u ook het ECO -programma gebruikt voor zowel de vaatwasser als de wasmachine, kunt u nog meer energie besparen.

  • Vermijd de ovenvoorspelling

Wist je dat je ongeveer 20% van de elektriciteit kunt besparen als je alleen de oven inschakelt wanneer je je gerecht erin zet?

Voorafgaand aan de oven is absoluut onnodig, omdat dit alleen energie verbruikt zonder dat het voedsel iets krijgt. Als u alleen de oven inschakelt wanneer deze daadwerkelijk wordt gebruikt, wordt de baktijd een beetje verlengd, maar de omgeving zal u bedanken.

  • Winkelzakken in plaats van plastic zakken

Bij het winkelen is er een enorme hoeveelheid onnodig plastic afval, niet alleen door de verpakking van het voedsel, maar ook door plastic zakken, waarin de aankoop vervolgens wordt verpakt.

Toegegeven, meer en meer mensen zijn hier te zien bij ons die al vertrouwen op herbruikbare tassen, rugzakken of trolleys - maar helaas zijn ook hier ook plastic zakken nog steeds niet helemaal verdwenen.

Dus krijg een praktische tas of een andere herbruikbare tas voor je toekomstige aankopen.

  • Plan uw aankoop

Een zeer eenvoudige tip, die vaak wordt onderschat: kijk naar uw benodigdheden voordat u uw aankoop doet.

Als u weet wat u nodig hebt en uw aankoop plant, kunt u voedselmeelmachines veel beter vermijden. Een extra insider -tip: ga niet hongerig winkelen omdat jij het niet bent als je honger hebt. Dan is het blij om overdreven te zijn en je koopt waarschijnlijk gewoon alles wat je "gloeit".

  • Regionaal en seizoensgebonden winkelen

Als je regionaal en seizoensgebonden eet, doet niet alleen iets goeds voor het milieu, maar ook je gezondheid en je portemonnee. Ja, we hebben ook graag een avocado of een zoete ananas van tijd tot tijd, maar helaas groeien ze niet in Zwitserland.

Bovendien hebben veel van deze producten veel water nodig om te worden gekweekt. In de teeltgebieden is het water echter vaak schaars. De tonnen CO2 die worden gebruikt voor transport maken het ook alles behalve duurzaam.

Laten we liever meer concentreren op ons regionale en seizoensgebonden voedsel. Onze appels in alle variaties, de zoete kersen, aardbeien en onze pruimen zijn ook onverslaanbaar, nietwaar?

  • Vermijd ontvangsten

Of het nu gaat om winkelen of na het diner in het restaurant: ons wordt vaak gevraagd of we een ontvangstbewijs willen. Maar eerlijk gezegd, hoe vaak heb je ze geaccepteerd en rechtstreeks in de prullenbak gegooid?

Dus doe het gewoon zonder in de toekomst en kondig dit van tevoren aan, anders worden bonnen in uw hand geplaatst.

  • Glas in plaats van plastic

Het verminderen van plastic is ongelooflijk belangrijk als het gaat om duurzamer leven.

Als u de keuze hebt tussen glas en plastic tijdens het winkelen, kies dan in de toekomst glas. U kunt de neiging hebben om glas vaker te gebruiken, wat het milieuvriendelijker maakt. Bovendien vindt u geen verontreinigende stoffen in glas, in tegenstelling tot plastic.

  • Vraag de textielindustrie

Vrijwel iedereen zou duidelijk moeten zijn dat het vies is in de textielindustrie. Voor de jurken die we in de bekende snelle modewinkels kunnen kopen, werken kinderen soms in onmenselijke omstandigheden, zonder bescherming tegen gevaarlijke chemicaliën en voor een miezerig hongerloon.

Als u duurzamere kleding wilt kopen, zijn er enkele alternatieven. Er is al een grote selectie prachtige kleding van eerlijke merken die duurzaam produceren en zich volledig transparant laten zien. Als je nog een stap verder wilt gaan, koop dan een tweedehands of organiseer een uitwisseling van kleding - er zijn ook meer en meer opties in dit gebied.

Leef duurzaam met het juiste meubilair

De wereld van ontwerp en meubels verandert momenteel en Livom is met een duurzame selectie BankenTafelsStoelen En Buitenmeubels middenin.  Dat is de reden waarom we natuurlijk ook tips voor u hebben op het gebied van leven en meubels.

  • Let op de oorsprong van de materialen

Bomen worden geveld - daar hebben we niet zoveel invloed op als we misschien willen.

Helaas vindt u vandaag een grote selectie meubels gemaakt van tropisch bos met een duurzaamheidsafdichting in meubelwinkels vandaag. De duurzame extractie van tropisch hout is echter een uitvinding.

Dus waarom zou je een tafel van tropisch hout kopen als je ook prachtige meubels van lokale boomsoorten kunt hebben?

  • Duurzaam is duurzaam

Iedereen heeft meubels nodig om te leven en te leven is belangrijk voor ons. Helaas, te vaak, worden alleen de prijs van het meubilair en andere factoren verwaarloosd.

We hadden allemaal onze ervaringen met goedkope meubels. Ongeacht of gaten die ten onrechte zijn geboord, banken die snel worden geheven of kasten die de eerste keer moeten worden verwijderd: goedkope meubels zorgen voor ons vaak in de problemen.

Een groot probleem is dat goedkope meubels van slechte kwaliteit hebben en daarom niet zo lang duren als kwaliteitsmeubilair. Het maakt een verschil of je om de drie jaar een nieuwe garderobe moet kopen of dat deze gemakkelijk 15 jaar duurt. Uiteindelijk is het daarom de moeite waard om iets meer geld uit te geven dan opnieuw te moeten kopen.

Nu is het jouw beurt

Je zag: eigenlijk is het niet zo moeilijk om duurzamer te leven in het dagelijks leven. We kunnen de meeste tips in ons dagelijks leven gemakkelijk implementeren. We moeten gewoon iedereen meenemen op onze neus en meer aandacht besteden aan hoe we leven en consumeren.

Met de Voetafdrukcalculator Van WWF kunt u bijvoorbeeld eenvoudig uw ecologische voetafdruk berekenen. Deze test liet ons ook zien dat er nog steeds een vangstvereiste is in termen van duurzaamheid in het dagelijks leven - maar niemand is perfect, toch?

We zijn verre van perfect. Omdat we echter elke dag met het onderwerp omgaan, proberen we ons gedrag ook stap voor stap aan te passen en ervoor te zorgen dat ze meer klimaatvriendelijk zijn.

Wat doe je om een ​​beetje duurzamer te leven in het dagelijks leven? Laat het ons weten! 😊


De herfstverkoop eindigt binnenkort!

Profiteer van onze herfstverkoop van maximaal 25% aan uw nieuwe modulaire droombank.